Madeleintjes met rozemarijn en pompelmoes

Madeleintjes met rozemarijn en pompelmoes

Madeleintjes, wie kent ze niet?  Deze typisch Franse gebakjes zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun schelpjesvorm.  Ze smaken het lekkerste wanneer ze ovenvers zijn.  Gelukkig maak je ze thuis heel makkelijk zelf.   Ik bak er met een toets van pompelmoes en rozemarijn.  Deze combinatie geeft de madeleintjes een heerlijk, geurende smaak! Heerlijk deze madeleintjes met rozemarijn en pompelmoes.

Wat heb je nodig voor ongeveer 24 madeleintjes:
150 g patisseriebloem (en een beetje extra om het bakblik te bebloemen)
150 g boter (en een beetje extra om het bakblik in te vetten)
150 g suiker
3 eieren
2 koffielepels bakpoeder
1 (biologische)halve pompelmoes
1 snuifje zout
1 theelepel fijn gehakte verse rozemarijn

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 200°C.  Smelt een beetje boter en vet het bakblik in met een kwastje.  Bestrooi het blik met een dun laagje bloem.
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af.  Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
Doe de eieren in een grote mengkom, samen met de suiker en een snuifje zout.  Klop dit tot een luchtige, witte massa.
Voeg één voor één de eieren toe terwijl je alles rustig blijft mixen.  Zet de mixer op een hogere snelheid en blijf kloppen tot er een spoor achterblijft in het beslag.
Laat de machine opnieuw rustig draaien terwijl je er de gesmolten boter bij schenkt.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar met een pannenlikker.
Rasp er meteen de zeste van pompelmoes door (gebruik enkel het roze van de pompelmoes).  Snijd de rozemarijntakjes zeer fijn en voeg ze toe.
Meng het deeg nog even en schep het dan in een spuitzak.  Laat het deeg in de spuitzak een 30-tal minuten rusten in de koelkast.
Vul de vormpjes met het madeleintjesdeeg en bak ze een 10-tal minuten in de hete oven.  Controleer de gaartijd met een prikker (prik in de gebakjes, wanneer er geen deeg aan de prikker blijft hangen dan zijn ze perfect gebakken).
Serveer ze lauw want zo zijn ze het allerlekkerst!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply