Onze reisgids van Milaan heb ik maar even weggeborgen. Onze anders zo overvolle agenda blijft zo goed als leeg. Avondjes met vrienden zijn vervangen door e-peritiefjes. De danslessen van Camille zijn afgelast. We houden nu yogasessies bij ons thuis 😊. Wat eerst zo vreemd voelde, begint stilletjes aan een gewoonte te worden en eigenlijk voelt het ook wel als een kans. Een kans om te onthaasten, om tot jezelf te komen en te voelen wat echt belangrijk is. Merken jullie ook dat het wel deugd doet om minder hectisch te moeten leven? Hoe zalig het is om te ontdekken dat je met veel minder perfect gelukkig kan zijn? Je hoeft geen uitstapjes te doen omdat iedereen het doet, je hoeft geen dingen te gaan shoppen die je eigenlijk niet nodig hebt. Je mag gewoon ontprikkelen. Er is weer tijd voor elkaar en voor verbinding. Misschien voelde je die nood al langer en krijg je nu een bevestiging of voelt het meer als een grote wake up call? In ieder geval hoop ik dat al de pijn die mensen nu moeten voelen, het harde werk van iedereen die voor ons zorgt en het verdriet waar sommige mensen nu door moeten niet voor niets zullen zijn. Dit kan de nodige verandering teweeg brengen in de mindset van mensen. Ik geloof er zo hard in. De natuur wil ons iets leren, we moeten alleen goed luisteren.
Be safe, stay home en geef liefde. Bijvoorbeeld door deze mango tiramisutaart te bakken ♥
Wat heb je nodig voor 1 mango tiramisutaart:
2 dozen boudoir koekjes (lange vingers)
400 ml volle room
400 g mascarpone
50 g bloemsuiker
2 eierdooiers
1 vanillestokje
3 rijpe mango’s
1 glas mangosap
eventueel versiering zoals paaseitjes of bloemen of …
Hoe maak je het:
Het allerbelangrijkste is om de bodem van een springvorm (22 cm) te bekleden met bakpapier. Zorg dat je papier groter is dan de bodem van je springvorm zodat je een beetje overschot hebt.
Trucje: knip een vierkant stuk bakpapier dat even groot is als je bakvorm. Plooi het vierkant 2 keer dubbel zodat je een kleiner vierkant hebt. Plooi het kleine vierkant tot een pijl (twee keer diagonaal). Leg de punt van je pijl in het midden van je bakvorm. Knip het uiteinde van de pijl af, maar zorg dat je wat overschot hebt. Vouw terug open en tadaa.
Klop de room en de bloemsuiker op tot een luchtige slagroom. Klop vervolgens de mascarpone, eierdooiers en de vanillezaadjes onder de slagroom. Gebruik een mixer of een keukenrobot om de massa stijf te kloppen. Dit duurt even omwille van de hoeveelheid. Zet het opgeklopte mascarponemengsel (afgedekt) in de koelkast.
Schil vervolgens de mango’s en snijd in plakken.
Plaats lange vingers langs de zijkant van je springvorm. Leg ook op de bodem een laagje lange vingers. Dit vereist het betere puzzelwerk. Het hoeft gelukkig niet helemaal perfect te zijn. Sprenkel wat van het mangosap over de koekjesbodem. Schep nu een deel van het mascarponemengsel op de laag koekjes. Schik vervolgens een laag mango in de vorm. Leg weer een laag koekjes (besprenkel met mangosap) en eindig met een laag mascarponemengsel. Bewaar de laatste stukken mango om de taart af te werken. Dek de taart af en zet in de koelkast tot hij stevig is.
Tijd om creatief te zijn en je mango tiramisutaart af te werken. Schik de laatste mango schijfjes of blokjes op de taart. Versier je taart zoals jij wenst en haal de taart uit de springvorm. Door het bakpapier op de bodem kan je de taart makkelijk op een bord of taartschotel schuiven.
Aanvallen! ♥
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
liefs,
