Marinade van chili en limoen

Marinade van chili en limoen

Een geslaagd barbecuefeestje begint met een lekker stukje kwaliteitsvlees.  Ik geef het vlees extra smaak door het eerst te laten rusten in een marinade van chili en limoen.

De basis voor een marinade is meestal een mix van olie en een zuurtje waarbij aromaten worden toegevoegd. Het zuur maakt het vlees zachter, de olie zorgt voor de hechting, terwijl de andere ingrediënten smaak bieden.  Het resultaat na een beetje geduld is een heerlijk, smakelijk en mals stukje vlees voor op de barbecue.

Wat heb je nodig voor de marinade:
120 ml vers limoensap
5 gram geraspte zeste van limoen (gebruik een dunschiller of een rasp)
60 ml arachideolie
4 eetlepels fijn gehakte koriander
2 rode chilipepers fijngehakt tot pulp
4 teentjes look fijngehakt tot pulp
1 eetlepel agavesiroop of honing
2 theelepels zout
chilipoeder (naar smaak)

Hoe maak je het:
Neem een grote, diepe mengschaal en doe daar het limoensap en de agavesiroop in.  Voeg de olijfolie toe en meng alles met de garde.  Voeg de zeste van limoen, de koriander, de chilipeper en de look toe. Breng op smaak met zout en chilipoeder.  De marinade mag goed afsmaken, maar er zou een balans moeten zijn tussen zout, zoet en zuur.

Leg de kip in de marinade.  Zorg ervoor dat de marinade heel de kip bedekt.  Dek de kom af en laat het mengsel met het vlees 2 uur marineren in de koelkast.
Grill de kip op de barbecue of in een pan en dien onmiddellijk op.
Mmm …

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply