Matcha kiwi smoothie

Matcha kiwi smoothie

Ken je matcha thee al?  Japanse matcha thee is een groen poeder dat gemaakt is van gemalen theeblaadjes. Omdat de volledige blaadjes tot poeder vermalen worden, bevatten ze gezonde stoffen zoals antioxidanten.  Hoe herken je nu the “real stuff”  tussen het enorme aanbod?   De thee moet in Japan gemaakt zijn, biologisch geteeld en een felgroen, frisse kleur hebben.  Betaal je hiervoor een duurdere prijs aan de kassa dan heb je bingo.
Mijn tip voor jullie: Wil je de thee drinken zoals het hoort?  Opgelost in warm flessenwater (van 60°C tot 70°C) en met een speciaal borsteltje tot schuim geklopt, kies dan de echte matchathee zodat je kan genieten van een zacht, crèmig en niet bitter tasje vol goede eigenschappen.  Wil je het matchapoeder gebruiken in een dessert, smoothie enz dan kan je eventueel kiezen voor een goedkopere versie.   Nog steeds geen fan?  Maak dan zeker deze lekkere matcha kiwi smoothie en Kefir yoghurt.

Wat heb je nodig (voor 2 smoothies):

300 ml Kefir yoghurt
1 banaan
3 kiwi’s (1 kiwi hou ik voor de afwerking.
2 theelepels matcha thee
enkele lepels Griekse yoghurt

Hoe maak je het:

Schil de kiwi en de banaan.  Snijd in stukken.
Doe het fruit samen met de Kefir yoghurt en de theelepels matcha thee in een blender.
Blend alles tot een mooi geheel.
Leg de derde kiwi plat op je werktafel.  Steek de punt van je mes in het fruit en kerf al zigzaggend rond, steek je mes steeds tot het midden van de groene lekkernij.  Ben je helemaal rond dan kan je de helften uit elkaar trekken en klaar is je kiwi.
Neem een mooi glas schep enkele lepels Griekse yoghurt onderaan het glas.  Giet hierin de matcha kiwi smoothie.  Werk af met een halve zigzag kiwi.

Smakelijk!
P.S. deze smoothie met peer of met granola vind je misschien ook wel lekker.

liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply