Meloen met ham

Meloen met ham

Meloen met ham … een klassieker, maar ik maak een “new style” versie.  Het zoete van de meloen blijft het zoute van de ham perfect aanvullen in mijn nieuwe versie, maar ik werk af met kruidenkaas en het pittige van bieslook en zwarte peper.  Deze ingrediënten vormen samen een smaakbom waar je verslaafd aan wordt en die je elke winter doen hunkeren naar zomerse dagen met heerlijke, simpele, pure en makkelijke gerechten.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 galiameloen
1 charentaismeloen
8 sneetjes Prosciutto di San Daniele
150 gram verse roomkaas met fijne kruiden
handvol bieslooksnippers
verse zwarte peper

Hoe maak je het:

Neem een grote mengkom.  Halveer de meloenen en schep met een lepel de zaadjes eruit.  Snijd elke halve meloen in 4 gelijke parten. Snij de schil van deze partjes en snij de stukken meloen in kleinere stukjes. Verzamel al de stukjes meloen in de mengkom.  Snipper de bieslook fijn en voeg bij de meloen.
Snijd de Prosciutto di San Daniele in fijne snippers en voeg bij de meloen.
Neem mooie borden of één groot bord en schik er de meloenstukjes met peper en ham op.  Werk af met toefjes verse roomkaas en een draai van de molen met verse zwarte peper.
Geniet van dit fantastische gerechtje.

Liefs Mieke

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply