Mexicaans gehakt in slawrap

Mexicaans gehakt in slawrap

Dit is echt een hip, heerlijk en veelzijdig  gerechtje waar iedereen dol op zal zijn.  Je kan het Mexicaans gehakt in slawrap opdienen, maar eerlijk waar, je kan er echt alle kanten mee op.  Wat dacht je om het pittige vlees te serveren met taco’s, tortilla’s, een gepofte aardappel, paprika of zelfs met rijst.  Serveer dit toppertje met stukjes avocado, zure room, kaas of guacamole om dit fantastische bordje comfortfood een Mexicaanse touch te geven. Yummi indeed!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

500 g gehakt
1 ui
4 tomaten
2 teentjes knoflook
olijfolie
1 ½ theelepel komijnpoeder
1 ½ theelepel chilipoeder (of meer)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
½ theelepel zout
½ theelepel gedroogde oregano
snuifje cayennepeper (of meer)
snuifje kaneel
groen van 4 lente-uitjes

enkele kropjes Romeinse sla
2 limoenen
potje zure room
verse koriander

Hoe maak je het:

Snipper de ui fijn en fruit in wat olijfolie.  Voeg het gehakt toe en bak het rul.  Pers de lookteentjes en voeg ze bij het gehakt.  Was de tomaten en verdeel ze in vier.  Verwijder de zaadjes en snijd ze in fijne blokjes.  Voeg de tomatenblokjes bij het gehakt en laat ze kort mee bakken.  Kruid het geheel met alle droge kruiden.  Hou je van “hot”, kies dan voor extra cayennepeper of voor meer chilipoeder.  Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en voeg op het einde toe.  Zo behouden ze hun frisse kleur.
Serveer het gehakt in de slaharten samen met een lepeltje zure room, een schijfje limoen en wat verse koriander.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply