Mexicaanse hapjes

Mexicaanse hapjes

Mexicaans koken is niet alleen fun om te doen, het is lekker en het geeft me altijd summer vibes.  Dit plankje met Mexicaanse hapjes is zeker een proefertje waard.  Al zeg ik het zelf.  Een huisgemaakte salsa van geroosterde paprika’s en tomaten voor bij (uiteraard) tortilla chips en een pittig en fris hapje met mais.  Serveer hier nog “Una Paloma Blanca” cocktail bij en je Mexicaans feestje kan starten.  ¡A huevo!

Wat heb je nodig voor (ongeveer) 4 personen:

Rode salsa:
4 smaakvolle tomaten
2 rode paprika’s
teentje look (geperst)
scheutje olijfolie
rode chilipeper (ik bewaar ze in de diepvriezer zodat ik ze makkelijk kan raspen)
1 rode ui
verse koriander
4 lente-uitjes (het groene gedeelte)
grof zeezout
gemalen komijn
cayennepeper
limoensap
tortillachips

Maïs hapje:
200 g maïs
gele chilipeper
chilipoeder
grof zeezout
limoensap
Cotija kaas  (kan je eventueel vervangen door fetakaas)
verse koriander

Hoe maak je het:

De rode salsa:

Snijd de tomaten en pepers in grove stukken en doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat bedekt met bakpapier.  Giet er een scheutje olijfolie over en kruid met een beetje peper en zout. Plaats onder de grill van de oven en laat de groenten grillen tot de schil bruin wordt en begint los te komen.  De groenten mogen plat worden.  Haal ze uit de oven en laat ze aan de kant wat afkoelen.

Duw de geroosterde tomaten en paprika’s voorzichtig door een (punt)zeef of gebruik eventueel een blender.  Ik hou liever van het grovere resultaat dat je krijgt bij het gebruiken van een zeef.  Snipper de rode ui zeer fijn en voeg toe bij de saus. Voeg ook zeer fijne ringetjes van het groene gedeelte van de lente-ui toe.  Breng de saus op smaak met geraspte chilipeper, gemalen komijn, een snuifje zout, cayennepeper, look en enkele druppeltjes limoensap.  Serveer de rode salsa koud met tortillachips en verse koriander.

Maïs hapje:

Spoel de maïs onder stromend water en laat uitlekken.  Breng smaak bij de maïs door het toevoegen van fijn gesneden gele chilipeper, chilipoeder, zout, vers gesnipperde koriander en een flinke scheut limoensap.  Top af met de kaas die je verbrokkelt en voorzichtig onder de maïssalade mengt. Serveer met een extra schijfje limoen.

Door met de hoeveelheid kruiden en chili te spelen kan je deze starters mild houden of gaan voor de pikante Mexicaanse kick! It’s up to you.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply