Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

De laatste weken heb ik het gevoel dat ik mezelf voorbij loop.  De lijstjes van de lijstjes stapelen zich op en hoewel ik meestal mijn zaakjes goed geregeld heb, lijkt het nu of ik best een persoonlijke assistent in dienst kan nemen. Voor mij betekent dit alarmfase rood en is het dus hoog tijd om te gaan “unwinden” (wat klinkt dat woord toch heerlijk).  Gepassioneerd bloggen combineren met fulltime werken, mama zijn en vrouw zijn, kan ik alleen maar volhouden door heel eerlijk te blijven met mezelf.  Te veel is te veel en is ook niet erg, maar wil ik niet negeren.  Tijd om even op de rem te gaan staan en met mijn gezin ons hoofd te gaan leegmaken door te “bosbaden”.  Bos wat?  Bosbaden of jezelf onderdompelen in de natuur om er heel bewust stil te zijn bij al de kleine mooie dingen die je kan waarnemen met al je zintuigen.  Onze gezinstraditie om te ontprikkelen is heel simpel en werkt niet alleen voor ons.  Japanners doen dit al heel lang en weten dat shinrin-yoku heel goed is voor je gezondheid.  Na al die mentale ontspanning heb ik meestal genoeg nieuwe energie om mijn keuken in te duiken en iets lekkers te koken.  Een lekker éénpansgerecht met een topproduct uit het seizoen.  Mexicaanse zoete aardappelen.

De mooie, vierkante grillpan is nieuw van Le Creuset .  Misschien een leuk ideetje voor onder de kerstboom?

Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 zoete aardappels
kipgehakt
rode kidneybonen
mais
1 rode ui
korianderblad
kaneel
knoflookpoeder
cayennepeper
oregano
komijn

Voor de afwerking:
verse koriander
zure room
2 avocado’s

Hoe maak je het:

Was de zoete aardappels en borstel ze schoon.  Snijd ze in hapklare partjes en grill ze in een warme grillpan tot ze bijna gaar zijn.  Draai ze regelmatig om.

Spoel ondertussen de rode kidneybonen en de mais.  Snijd de ui in snippers.  Voeg de groenten toe bij de bijna gare zoete aardappel.  Kruid met korianderblad, kaneel, knoflookpoeder, cayennepeper, oregano en komijn.  De kruiden geven het geheel een Mexicaanse toets.  Hou je van pikant dan voeg je meer cayennepeper toe.

Eet je er graag vlees bij? Dan kan je kipgehakt rul bakken en nadien onder je zoete aardappels mengen.

Serveer het gerecht met verse koriander, schijfjes avocado en zure room om het pittige gerecht wat frisser te maken.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print