Mie en Place burger

Mie en Place burger

Ja, natuurlijk hou ik zo nu en dan van een lekkere burger.  Zeker van mijn eigen Mie en Place burger.  Als ik even tijd heb dan maak ik een homemade burgerbroodje, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een snelle oplossing en een lekkere pistolet van bij de bakker gebruiken.  Wat frietjes erbij en/of een lekker slaatje en je kan lekker smullen.  Het gehaktmengsel is niet te droog en door het spek kan je deze burgers ook perfect bakken op de barbecue of in de grillpan.  Partyfood ten top en scoren ga je zeker …

Wat heb je nodig voor 4 personen:

400 g gemengd gehakt
20 plakken ontbijtspek
20 g Parmezaanse kaas
1 ei
30 g paneermeel
60 ml melk
1 eetlepel fijngehakt look
grof zeezout
zwarte gemalen peper
snuif oregano
handje vol gesneden peterselie

Pistolets of homemade burgerbroodje
Kies voor de afwerking voor bijvoorbeeld rucola, tomaatjes, Parmezaan, lekkere olijfolie of hou het klassieker en kies voor sla, tomaatjes, augurk, kaas en sausjes

Hoe maak je het:

Meng het gehakt met het ei, de kaas, het paneermeel en de melk.  Breng op smaak met de look,  zout, peper, oregano en peterselie.  Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties en vorm tot burgers.  Pak elke burger in met twee plakjes spek, die je in de vorm van een kruisje rond de burger wikkelt.  Wanneer je nog even het slaatje wil bereiden of frietjes wil voorbakken, zet de burgers dan even afgedekt in de koelkast.

Bestrijk de burgers met wat olie en grill ze in een hete pan tot ze gaar zijn.
Snijd de homemade burgerbroodjes doormidden en beleg met de salade en je hamburger.
Serveer eventueel met verse frietjes.
Mmm…

Liefs

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply