Mie en Place hotdog

Mie en Place hotdog

Wanneer onze dochter Camille mag kiezen wat we gaan eten, kiest ze steevast voor schotel Parmentier 🙂  Af en toe verkiest ze toch de typische dingen die kinderen heerlijk vinden .  Balletjes in tomatensaus, pannenkoeken of een hotdog.
Zo’n worstje tussen een zacht broodje met mosterd kan natuurlijk enorm smaken, maar de foodblogger in mij voelde het toch kriebelen om de klassieker te pimpen tot een iets meer culinaire Mie en Place hotdog.  Tja, ik kan er niets aan doen.
Dankzij de foodtruck-cultuur die tegenwoordig hip en trendy is, zijn de frietjes, hamburgers en hotdogs inmiddels verheven tot gourmet food en dat vind ik wel leuk want gepimpt fastfood is snel klaar, super lekker en zo leuk om thuis te maken wanneer er vrienden op bezoek komen of wanneer onze dochter het menu weer eens mag kiezen.
Heb je trouwens de Mie en Place burger met het homemade burger broodje al gemaakt?  Of zeggen empanadas je meer?  Wie dan weer zin heeft in lekkere kipnuggets kan niet anders dan hier zelfgemaakte mayonaise bij te serveren.  Al de recepten voor homemade streetfood vind je op mijn blog.

Wat heb je nodig voor 4 hotdogs:

4 zachte broodjes met sesamzaad
4 kippenworsten  (witte pens of bbq-worsten kunnen eventueel ook)
1 ananas (ruik aan de onderkant van de ananas om te controleren of je een rijp exemplaar hebt gekozen, de geur zou zoet moeten zijn)
200 g gerookte spekblokjes
groene chilipeper
snuifje chilipoeder
verse koriander

Voor de gemarineerde rode uitjes (ook lekker bij kipnuggets)
2 rode uien
1 dl rode wijnazijn
8 eetlepels suiker
1 dl water

Voor de teriyakisaus:
8-tal lepels zelfgemaakte mayonaise
10 ml teriyakisaus
1 eetlepel honing
snuifje cayennepeper
enkele blaadje koriander

Hoe maak je het:

De gemarineerde uien en de zelfgemaakte mayonaise kan je perfect op voorhand maken, zodat je de dag zelf minder werk hebt.

Neem een 8-tal lepels homemade mayonaise en meng er de teriyakisaus en de honing onder.  Breng op smaak met een snuifje cayennepeper en wat fijngesnipperde koriander.

Schil de ananas.  Dit gaat makkelijk met een groot broodmes.  Verwijder de bovenkant en onderkant van de ananas.  Zet de ananas nu rechtop en snijd de schil er af.  Verdeel de ananas in 2 helften en verwijder het taaie hart.  Snijd in niet te kleine blokjes.  Zet de blokjes even opzij.

Snijd een groene chilipeper in fijne plakjes.

Verwarm een grillpan en bak de spekjes krokant.  Je kan dit ook in de oven doen.  Hou de krokante spekblokjes warm aan de kant.
Bak de worsten vervolgens in de hete grillpan.  Ik voeg geen extra olie toe want het braadvet van het spek is voldoende.
Wanneer de worsten gebakken zijn, mag je de ananas nog even kort grillen.  Kruid deze lichtjes met chilipoeder.  Dit geeft extra toets aan de zoete ananas.

Verwarm de broodjes kort in de oven.

Tijd om je hotdog te gaan opbouwen.  Snijd de broodjes open en bestrijk ze met wat teriyakisaus. Leg de worsten erop en dek af met de gegrilde ananas, krokante spekjes, verse koriander, fijne schijfjes chilipeper en gemarineerde uitjes. Werk af met wat extra teriyakisaus.
Dit is vakantie eten voor mij.  Om te delen met anderen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply