Skip to content Skip to footer

Mini broodpuddings

Mie en Place mini broodpuddings

Door één klein ding te veranderen in je dagdagelijkse gewoontes kan je een groot verschil maken.  Wil je gezonder gaan eten, begin dan met het opstellen van een weekmenu.  Wil je minder alcohol gaan drinken, vervang dan een keer je glaasje bubbels door een lekkere mocktail.  Zou je graag minder voedsel verspillen, start dan met één kleine stap in de goede richting.  Stel jezelf eerst de vraag: “Hoe kan ikzelf minder voedsel verspillen?”  Start vervolgens met een kleine stap waarvoor je heel weinig wilskracht nodig hebt.  Begin bijvoorbeeld met enkel op te scheppen wat je werkelijk gaat opeten.  Omdat je dit allicht kan volhouden, ga je plezier beleven in deze verandering en geeft dit je onbewust een boost om nog andere stappen te zetten.  Voor je het weet, sta je veel verder zonder al te veel moeite.  De kunst van het bereiken van grotere doelen zit hem dus in het zetten van kleine stappen.  Klinkt logisch en ik weet zeker dat je nu zin hebt gekregen om te beginnen. Starten kan je met het verwerken van restjes.  Want van dat oude brood kan je dus hele lekkere, mini broodpuddings maken.

Wat heb je nodig:

400 g oud brood
5 dl melk
1 vanillestokjes
100 g rozijnen
(eventueel 100 g donkere chocolade)
80 g kandijsuiker
snuifje kaneel
3 eieren

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 170° C.
Warm de hoeveelheid melk op.  Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze (samen met de lege peul) toe bij de melk.  Snijd het brood in kleine stukjes en doe deze in een grote mengkom.  Kruid de broodstukjes met een snuifje kaneel.  Voeg vervolgens de eieren, de suiker, de gehakte chocolade en de rozijnen toe.  Vis de peul van de vanillestok uit de melk.  Die heb je niet meer nodig.  Giet de warme vanillemelk over het broodmengsel.  Schep goed om en meng tot je een egaal mengsel krijgt.  Schep het beslag in bakblik met cupcake vormpjes.  Bak de mini broodpuddings in de oven voor ongeveer 20 minuten.  Controleer de gaartijd want dit is afhankelijk van je oven.  Laat ze afkoelen en bestrooi ze met een beetje bloemsuiker.

Wist je dat je met oud brood ook nog andere lekkere dingen kan maken?  Wat dacht je van heerlijke korstjes in je soep, gebakken brood of een lekkere crumble voor bij je pastasaus?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs