Skip to content Skip to footer

Mini platte kaastaartje

Mie en Place mini plattekaastaart

Als ik mijn Instagram poll mag geloven dan vieren jullie het liefste elke dag Valentijn en daar kan ik alleen maar volledig achter staan.  Romantiek zit voor mij ook in de kleine, onverwachte momenten.  Dus liever geen roos op Valentijn. Ik hou immers van fresia’s, maar wel graag die spontane kus op mijn voorhoofd op alle andere dagen.  Of samen romantisch in de regen lopen onder de paraplu of het feit dat hij nog steeds na 20 jaar galant de deur voor me wil openhouden.  Ooohhh ♥ Voor mij zijn dit de meest romantische dingen in de wereld.  Toch? Ben jij nog op zoek naar een lekker ideetje om iemand te verrassen die je graag ziet? En dat kan werkelijk iedereen zijn. Dan kan ik je misschien helpen met een schattig mini platte kaastaartje.  Heerlijke volle platte kaas van De Lelie en verse eieren van de Hollebeekhoeve die je kan vinden bij Lourdon zijn de basisingrediënten voor dit fantastische dessertje waarmee je ieders hartje sneller kan doen slaan.  Let love rule <3

Wat heb je nodig voor 2 hartjes:
Je kan hier ook 1 grote vorm voor gebruiken (zet dan alles om naar 4 eieren)

Bodem:
60 g tarwebloem
15 g gemalen amandelpoeder
15 g bruine suiker
snuifje zout
40 g koude boter

Vulling:
150 g vette plattekaas
35 g fijne suiker
10 g maïzena
1 ei
25 g gemalen amandelpoeder
enkele druppels vanille extract

Afwerking:

bloemsuiker
frambozen
chocolaatjes (naar keuze)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C. 
Maak eerst het deeg voor de bodem van de taartjes.  Meng hiervoor de hoeveelheid bloem, amandelpoeder, bruine suiker, snuifje zout met klontjes koude boter.  Dit mengen doe je best met propere handen.  Zet het deeg even opzij terwijl jij de vormpjes invet met boter en een laagje bloem over strooit.
Bedek een bakplaat met een bakpapiertje en zet hierop de ingevette vormpjes.  Verdeel het deeg over de vormpjes en druk het plat met de bolle kant van een lepel.  Zet de bakplaat in de oven zodat de bodem alvast kan voorbakken.  Dit duurt ongeveer 10 minuten (afhankelijk van je oven).
Haal na 10 minuten de plaat uit de oven.

Splits het ei in aparte mengkommen.  Klop het eigeel los en voeg de suiker toe. Meng tot het geheel wit ziet.  Meng er voorzichtig het amandelpoeder, de platte kaas en de maïzena onder.  Klop het eiwit zeer stijf en meng het opgeklopte eiwit onder het platte kaasmengsel. Voeg nog enkele druppels vanille-extract toe.
Giet het platte kaasmengsel in de vormpjes en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de taartjes gaar in ongeveer 45 minuten.  Ik gebruik de functie hetelucht.  Controleer of de taartjes gaar zijn door er in te prikken.  Blijft er geen beslag aan je prikker hangen dan is je taart piccobello.  Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm de mini platte kaastaartjes en laat ze verder afkoelen. Je mag ze zelfs in de koelkast zetten.
Werk af met bloemsuiker, frambozen en chocolaatjes.

Geniet samen van de kleine dingen en van dit kleine taartje.

Probeer je dit thuis? Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft. #mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be. Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,