Skip to content Skip to footer

Mini worstenbroodjes

Mie en Place mini worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes zijn misschien wel de meest klassieke hapjes onder de hapjes, maar ze blijven heerlijk bij de borrel.  Misschien is het bij jou nog altijd de favoriet tijdens de feestdagen, voor mij hoeft het niet eens Kerstmis te zijn om dit heerlijke bladerdeeg hapje op tafel te toveren 😉 Komt dit omdat je ze snel en makkelijk zelf kan maken of omdat je de vulling je eigen twist kan geven?  Ik blijf er van smullen en ik ben hier thuis niet alleen. Wil je eens een gepimpte versie van het klassieke worstenbroodje maken, kies dan voor gehakt met appeltjes en curry. Of ga eens voor het zonder vlees worstenbroodje en maak er met veggiegehakt.  Ik deel alvast met heel veel kookliefde mijn recept voor de ultieme retroversie.  Wedden dat jij bij je volgende apéro mini worstenbroodjes gaat serveren?

Wat heb je nodig (voor ongeveer 20 mini worstenbroodjes):

1 vel vers bladerdeeg (vierkant formaat is handig)

Voor de vulling:
400 g gemengd gehakt (varkens- kalfsgehakt)
1 ei
paneermeel
snuifje peper
snuifje zout
snuifje lookpoeder
snuifje paprikapoeder
snuifje oregano
snuifje tijm
snuifje basilicum
vers gemalen nootmuskaat

Voor de afwerking:
1 eigeel
scheutje melk

Hoe maak je het:

Verwarm de oven alvast op 200°C.
Meng het gehakt met 1 eitje, een beetje paneermeel en de verschillende kruiden.  Het paneermeel zorgt voor de binding, maar gebruik niet te veel anders wordt het mengsel te droog. Meng de vulling niet te lang. Anders geeft dit straks een te vast worstje. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte door. Je hebt nu twee lange stroken. Leg in het midden van elke strook een lange worst gehakt.  Klop het eigeel los met een beetje melk.  Rol het bladerdeeg op en lijm het dichtmet het losgeklopt eigeeltje.  Verdeel de rolletjes in kleine stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.  Bestrijk de bovenkant van de worstenbroodjes met de rest van het losgeklopt eitje.  Bak de hapjes goudbruin in de voorverwarmde oven.  Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Serveer met je favoriete dipsaus en smullen maar.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,