Skip to content Skip to footer

Mocktail met gele Crodino

Mie en Place mocktail met gele Crodino

Ik volg het houten pad over het strand met mijn grote rieten tas in mijn hand.  Hij is zwaar want ik heb weer veel te veel lekkers meegenomen.  Alsof we ooit bijna zijn omgekomen van honger of van dorst?  In de verte zie ik het paadje dat naar boven gaat.  Nog één klim door het warme zand en we zijn in de duinen.  Vanaf dan begint de zoektocht naar het ideale plekje voor één dag.  Voor mij is dat wanneer ik verstopt tussen het helmgras naar de zee kan kijken.  Ik heb geluk want de duintocht brengt ons naar het meest idyllische kus(t)plekje van allemaal.  Ik leg de strandzak snel op de grond alsof ik ons territorium wil afbakenen. Het lakentje wordt uitgestrekt en het lekkers mag tevoorschijn komen.  Romantischer kan het haast niet worden en terwijl ik naar de golvende zee luister en van mijn mocktail met gele Crodino nip, vraag ik me af waarom die hippe strandbarretjes zo’n succes zijn?  Geef mij dit maar ♥

Ook zo gek op Crodino?  Deze mocktail met rode Crodino gaat je zeker bevallen.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 mocktails):

1 flesje gele Crodino
100 ml fruitsap
80 ml spuitwater
limoensap (naar smaak)
20 ml gemberbier

Verder heb je ijs en schijfjes limoen nodig

Hoe maak je het:

Schep in enkele glazen wat ijs zodat ze kunnen koelen.
Vul een kan met de juiste hoeveelheid Crodino, fruitsap, en gemberbier.  Top af met het spuitwater.  Ik maak altijd meer dan 2 glazen omdat deze mocktail meestal ook lekker wordt bevonden door de wijndrinkers die “eens willen proeven”.   
Verwijder (eventueel) het ijs uit de glazen en vul de glazen opnieuw met ijs.  Verdeel de inhoud van de kan over de glazen en werk de mocktail met gele Crodino af met wat limoensap en enkele schijfjes verse limoen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw “verdwijnplekje” aan zee.  Als je er ooit deze mocktail met gele Crodino drinkt.  Let me know ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,