Mocktail met granaatappel

Mocktail met granaatappel

Ik ben een echte vrouw, ik ben nieuwsgierig van aard, ik hou van knuffelen en roze vind ik een mooie kleur.  Natuurlijk ben ik veel meer dan dit stereotype beeld, maar wat wel klopt, is dat ik op feestelijke dagen altijd extra mijn best doe … om er leuk uit te zien 🙂 Een speciale jurk, mijn favoriete high heels, een paar mega oorbellen en natuurlijk mijn accessoire dat ik nooit of nooit achter wegen laat: mijn lippenstift.  Wat ik niet zelf in de hand heb en waar ik dus al dagen op voorhand op hoop is “een good hair day”.  🙂 🙂 🙂
Waar ik ook altijd een tijdje op voorhand mee bezig ben is ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij ons thuis.  Als gastvrouw verwen ik graag mijn gasten en hou ik graag rekening met hun speciale wensen (oei, dit klinkt fout).  Zo probeer ik altijd iets lekkers te voorzien voor de BOB van de avond of voor diegene die liever geen alcohol drinkt.  Heel de avond overleven op water en frisdrank is op een feestelijke avond misschien niet meteen wat je van een party night verwacht?  Daarom ontwikkel ik met heel veel liefde een fantastische mocktail met granaatappel die perfect kan doen genieten van de feesten … zonder alcohol.  En zo komt het dat sommige mannen bij ons thuis roze drankjes drinken, maar ach ja, échte mannen kunnen dit.

Wat heb je nodig voor 1 cocktail:

Tijmsiroop:

25 g rietsuiker
60 ml water
3 takje tijm

Cocktail:

90 ml granaatappelsap
90 ml mineraalwater bloedsinaasappel
Ijs om te serveren

Hoe maak je het:

We beginnen met het maken van de tijmsiroop.  Verhit in een klein pannetje de rietsuiker, het water en de takjes tijm op een matig vuur.  Roer tot de rietsuiker volledig opgelost is in het water.  Wanneer het water kookt, zet je het vuur uit en laat je het tijmwater afkoelen. Dek het pannetje wel af met een deksel of bord.

Vul een breed Collinsglans met ijs, ik kies voor twee ijsbollen.  Giet op het ijs 30 ml tijmsiroop, gevolgd door 90 ml granaatappelsap en evenveel mineraalwater met bloedsinaasappel.  Roer de cocktail lichtjes door en gebruik een takje tijm voor de speelse afwerking.

Genieten van de feestdagen zonder alcohol, zonder iets te moeten missen. Zalig!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply