Mombasa pink pepper

Mombasa pink pepper

Om het weekend fantastisch in te zetten maak ik op cocktail-friday een lekkere Mombasa pink pepper.  Een gin-tonic met  Mombasa Club Gin.  De naam stamt af van de Mombasa Club, een club in Kenia die deze gin schonk. Smaken van koriander, komijn, kruidnagel en een fijne ondertoon van citrus.  Om er een pittig accent aan te geven gebruiken we Pink Pepper Tonic.  Deze smaakt minder zoet en bitter en versterken perfect deze eigenzinnige cocktail die je zeker eens geprobeerd moet hebben.

Welke ingrediënten heb je nodig voor één cocktail:
3,5 cl Mombasa Club Gin
10 cl Schweppes Tonic Pink Pepper
limoen- of sinaasschil
10-tal ijsblokjes

Hoe maak je een Mombasa Gin Tonic:
Vul een gin glas met de ijsblokjes.  Roer met een roerlepel de ijsblokjes god in het glas rond zodat het gekoeld is.  Giet eventueel smeltwater uit het glas.  Neem daarna de gin en giet het rechtstreeks op het ijs.  Voor alle gin-tonics geldt de 1/3- verhouding.  Voor elk deel gin dat wordt gebruikt, voeg je 3 delen mixer.  Dit kan je vergelijken met een half flesje.
Neem de bolle kant van de roerlepel om de mixer zachtjes bij de gin te voegen om het maximum aan bubbels te bewaren.  Even omroeren en afwerken met een limoen- of sinaasappelschil en enkele jeneverbessen.
Nu nog wat vrienden optrommelen en bijpraten met deze  absolute aanrader.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply