Mont d’or met bospaddenstoelen

Mont d’or met bospaddenstoelen

Wat is er nu zo fijn aan bloggen?  Mijn recepten delen?  Super leuke reacties van volgers mogen ontvangen?  Toffe contacten met andere bloggers?  Ja allemaal fantastisch, maar ook de gigantisch leuke kansen die je krijgt.  Zoals samenwerken met gepassioneerde mensen die hun product of zaak met gedrevenheid tonen aan hun klanten.  Ja daar hou ik van en wanneer die mensen dan ook nog eens uit mijn eigen gemeente komen dan hebben ze toch een speciale plaatsje in mijn “Mie en Place”-hartje.  Een smakelijk aanbod van zo’n topper kan ik niet weerstaan en maakt al de tijd en energie die ik in mijn blog steek helemaal goed!  Hiervoor doe ik het.  Passie en heerlijkheid.

Met kaaswinkel “Lourdon” in Brasschaat werk ik graag samen.  Dit is niet alleen dé referentie betreft kaas en delicatessen ver buiten onze gemeentegrenzen, maar ook het type winkeltje dat je ongetwijfeld wil bezoeken wanneer je gaat shoppen op de Bredabaan.  Bij het passeren van nummer 295 trekt het prachtige interieur met zwart/wit tinten en warm hout je aandacht en is het de grote glimlach van Anja Faes en haar medewerksters die je binnen trekken in het walhalla van kaas en delicatessen.  Hier ga je watertanden en wacht tot je de smaak van passie mag proeven.

Ik maak een heerlijk, maar eenvoudig hapje voor de feestdagen.  Mont d’or met bospaddenstoelen.  Een top kaasje uit het seizoen (bereid met uitsluitend wintermelk) dat ik combineer met die andere lekkernij uit de herfst … paddenstoelen.  Mon’t d’or is een Vacherin op ambachtelijke wijze gemaakt uit de Jura uit Vaud.  De milde, delicate smaak komt het beste tot zijn recht wanneer deze in de oven bereid wordt.  Heerlijk met gebakken paddenstoelen, heel veel look en verse peterselie.  Wat knapperig brood en je feestje kan beginnen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Mont d’or kaasje in houten mandje (Te koop bij Lourdon Bredabaan 295 in Brasschaat)
250 g paddenstoelen (een mix van bossoorten is heerlijk bij het aroma van den)
2 teentjes look
2 sjalotjes
takje verse tijm
½  bio citroen
grof zout
vers gemalen zwarte peper
klontje boter
verse peterselie
knapperig vers stokbrood

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.

Plaats de Mont d’or kaas zonder deksel in de oven voor een 30-tal minuten.  De korst gaat uiteindelijk barsten, maar dit is de bedoeling.

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes.  Pel de teentjes look en de sjalotten, snipper ze zeer fijn.  Verwarm een klontje boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten aan.  Zet het vuur een beetje hoger en voeg de gesneden paddenstoelen toe.  Ook de look mag er nu bij.

Kruid met peper en zout en de verse tijm.   Pers een halve citroen boven de paddenstoelen uit.  Ik rasp er ook een beetje zeste van citroen bij.  Snipper de verse peterselie fijn en strooi deze vlak voor opdienen over de gebakken paddenstoelen.

Neem het gebakken kaasje uit de oven en  serveer het met de gebakken bospaddenstoelen en knapperig vers brood.

Een smeuïg heerlijk hapje met een authentiek bergproduct om je feestje onmiddellijk naar de top te brengen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply