Skip to content Skip to footer

Mosselen lookroom

Mie en place mosselen met lookroom

Liefde is … mosselen maken voor mijn liefje 😊  Ik eet ze zelf nooit, maar ik maak ze wel elk jaar klaar.  Je weet wel, de liefde van de man gaat door de maag!  Mosselen op de bbq, gegratineerde mosselen, op Thaise wijze of met lookroom…  deze bereidingen kennen ondertussen geen geheimen meer voor mij.  Behalve dan hoe ze proeven 😊 Hoe ik dan weet of ze lekker zijn?  Wel, ik heb hier thuis het allerbeste proefteam van heel de wereld.
Deze mosselen met lookroom serveer je met brood of met verse frietjes natuurlijk.

Wat heb je nodig

2 grote uien
4 stengels selder
enkele teentjes look
mosselkruiden van Verstegen
mosselen (1/2 kg tot 1 kg per persoon)
200 ml room
klontje boter

Hoe maak je het

  • Spoel de mosselen grondig en gooi de open schelpen weg.
  • Snipper de ui, look en selder fijn.
  • Stoof de groenten aan in de mosselpot.
  • Voeg de gewassen mosselen toe en kruid met de mosselkruiden.
  • Sluit het deksel en verhoog het vuur en kook kort, maar krachtig op.
  • Schud de mosselen enkele keren op.  Wanneer de schelpen openstaan zijn ze klaar.
  • Giet het mosselvocht door een zeef en laat inkoken.
  • Voeg room toe en laat verder indikken op een zacht vuur.
  • Giet de lookroom bij de mosselen en serveer met brood of met frietjes.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.