Skip to content Skip to footer

Mosselen op de bbq met look en room

Misschien niet het weer waar je op hoopte, maar kom het sneeuwt al niet 😊  Gelukkig kan je zon op je bord toveren en dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.  Met dit super simpele apero gerechtje toverde ik alvast glimlachende gezichtjes aan de tafel.  Deze mosselen op de bbq met look en room serveer je met lookbroodjes.  Ik maakte aparte pakketjes, maar heb je meer gasten dan is het ook gezellig om dit in een grote schaal te serveren.  De lookbroodjes kan je eventueel ook in de oven maken als je meer plaats op je bbq rooster nodig hebt 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de mosselen:
1 kg mosselen
mosselkruiden van Verstegen
4 stengels selder met blaadjes
2 grote zoete uien
4 teentjes look
400 ml room

Voor de lookbroodjes:
1 Parijs stokbrood
150 g echte boter (op kamertemperatuur)
grof zeezout van Verstegen
Provençaalse kruiden van Verstegen
1 teentje look

Hoe maak je dit:

Steek de bbq aan.  Dit apero gerechtje maak je met directe warmte en op een temperatuur van 180 graden.

Borstel de mosselen schoon en spoel ze grondig met water.  Verwijder de baard en gooi de mosselen die al open staan weg.  Gebruik zilverpapier om 4 gelijke pakketjes te maken.
Spoel de selder en schil de ui en de look.  Snijd de groenten in hapklare stukjes.  Verdeel de mosselen en de groenten over de pakketjes en kruid rijkelijk met de mosselkruiden.  Vul de pakketjes met room (eventueel wat extra water) en vouw vervolgens elke papillot toe.

Meng de malse boter met de kruiden en de gehakte look (je kan ook een lookpers gebruiken).  Snij het brood in stukken van ongeveer 2 cm.  Smeer de broodjes rijkelijk in met de vers gemaakte lookboter.

Leg de pakketjes en de lookboter op de bbq.   Wanneer de mosselen open staan, zijn ze klaar.
Serveer met de lookbroodjes en geniet van stralende gezichtjes aan tafel.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs