Skip to content Skip to footer

Mousse van yoghurt met pompelmoes

Mijn blog is 5 jaar geworden!!!!! Zalig toch?  Dat wil dus zeggen dat ik met een houten huwelijk zit.  Hahaha!  Net zoals in elke relatie moet je in een blog investeren en aanvaarden dat er goede en kwade dagen zijn. Ik twijfel ook wel eens of mijn inspiratie is ook wel eens zoek, maar de fond die blijft.  Ondertussen weet ik perfect welke weg ik wil blijven uitgaan met mijn blog.
Ik blijf inzetten op authenticiteit.  Ja, dat vind ik belangrijk.  Voor mezelf, maar zeker ook naar mijn lezers toe.  Wat je hier leest is echt en wanneer ik met merken ga samenwerken dan is dit omdat ik zelf helemaal achter de producten sta. Het zijn producten die ik goed ken en waarvan ik weet dat jullie ze ook top gaan vinden.
Het plan is om nog wat verder te bloggen dus je zal hier nog heel veel gerechtjes kunnen blijven ontdekken.  Recepten met kookliefde gemaakt en helemaal binnen het seizoen zoals deze mousse van yoghurt met pompelmoes.
Lezers weten ondertussen al dat ik altijd vanuit mijn ervaring en vanuit mijn hart schrijf.  Dat jullie dit weten te waarderen, dat maakt me heel gelukkig.  Ik ben zo dankbaar voor jullie lieve, oprechte reacties.
In mijn blog zit heel veel energie, tijd en nog veel meer liefde en vandaag vieren we dit samen met een heerlijke mousse van yoghurt met pompelmoes.  Geniet ervan.

Wat heb je nodig (voor 4 glazen):

Voor de yoghurtmousse:
150 ml volle yoghurt
250 ml (opklopbare) room
50 g poedersuiker

Voor de pompelmoes coulis:
2 pompelmoezen
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel geleisuiker
1 kruidnagel

Hoe maak je het:

Weeg de yoghurt, de room en de poedersuiker af.  Klop de room stijf en spatel onder de yoghurt met suiker.  Je mousse is klaar … echt waar!  Deze frisse yoghurtmousse heeft niet meer nog om perfect te zijn.  Schep in glaasjes en zit in de koelkast voor minstens enkele uren.

Maak ondertussen de coulis van pompelmoes.  Gebruik het vruchtvlees en het sap.  Laat alles opkoken met de suiker en de kruidnagel.  Verwijder de kruidnagel en mix glad.   Voeg wat geleisuiker toe wanneer je coulis te lopend zou zijn.   Laat de coulis goed afkoelen want anders kan je die niet op de mousse gieten hé.

Schep de coulis op de mousse van yoghurt vlak voor serveren.

Geniet van dit frisse dessert.  Dit is trouwens ook lekker met passievrucht.  Schep hiervoor het geleiachtige vruchtvlees uit de rijpe vrucht en over je mousse.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.