Mozzarellabolletjes in een kruidig jasje

Mozzarellabolletjes in een kruidig jasje

Ik denk dat iedereen gek is op tomaat met mozzarella, maar het kan nog gekker wanneer je het gerechtje eens in een ander jasje steekt.  Letterlijk, want in dit recept stop ik mozzarellabolletjes in een kruidig jasje van panko en rozemarijn.  Een feestelijk hapje dat hier thuis meteen in de smaak viel bij onze dochter.  Feestelijk, makkelijk en kidsproof… meer moet een heerlijk startertje soms niet zijn.
Vind je ook niet?

Wat heb je nodig:

20-tal mozzarellabolletjes
1 eitje
enkele eetlepels paneermeel
enkele eetlepels panko (Japans broodkruim)
enkele eetlepels bloem
handvol verse rozemarijn
20 g Parmezaanse kaas
zwarte peper
zout
olie om te frituren

Hoe maak je het:

Verwarm de frituurolie alvast tot 180°C.

Dep de mozzarellabolletjes droog.  Zet drie borden klaar op je werkplaats.  Eén bord met bloem, een bord met een losgeklopt eitje.  Voeg een scheutje water toe om het loskloppen makkelijker te maken.  Meng in het laatste bord paneermeel met panko.  Snipper de blaadjes van de rozemarijn zeer fijn en voeg dit toe bij het broodkruimmengsel.  Kruid extra met zwarte peper en zout. Voeg ook een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe.

Haal de mozzarellabolletjes door de bloem, het ei en het gekruide mengsel van broodkruim.  Herhaal dit 2 keer zodat je een stevig korstje hebt.  Leg de bolletjes een 15-tal minuten in de diepvriezer.

Bak de bolletjes vervolgens goudbruin in de warme frituurolie.  Laat uitlekken en serveer eventueel met zelfgemaakte pesto als dipper.

Pas op … dit is een verslavend lekker. 🙂

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply