Zodra de zon schijnt, start voor mij het allerleukste aan de zomer: de tuinen die weer geopend zijn voor tuinfeestjes. Voor een geslaagd buitenfeestje hoef je echt niet altijd je innerlijke festivalorganisator aan te spreken😊. Een onverwacht momentje met vrienden is minstens even perfect. Uiteindelijk gaat het meer over de gezelligheid tussen de mensen aan tafel en de gerechten die je met liefde deelt. Toch?
Heb je ondertussen zin gekregen? Laat me je dan inspireren met enkele recepten.
Onderaan dit artikel vind je trouwens nog een heerlijk idee voor nacho’s met kaas.
Overladen frietjes met pulled pork
Gegrilde groenten met pesto en burrata
Nog meer inspiratie vind je hier
Wat heb je nodig:
1 zak nacho’s
150 g geraspte Cheddar kaas
250 g gehakt
Tex Mex kruiden Verstegen
1 gele paprika
250 g snoeptomaatjes
enkele lepels zure room
lente ui (naar smaak)
gemarineerde rode ui
verse koriander
Tips ❤️
– Dit is ook lekker met guacamole.
– Geen fan van paprika? Mais, rode bonen, … kunnen ook.
– No koriander voor jou? Je kan deze eventueel vervangen door platte peterselie.
– BBQ feestje gepland? Je kan dit gerechtje ook maken op de grill.
Hoe maak je het:
Verwarm alvast de oven op 180°C.
Spoel de groenten en snijd in hapklare stukjes.
Bak het gehakt met de kruiden in een pan. Je kan ervoor kiezen om de groentjes kort te laten meebakken met het gehakt, maar dit hoeft niet.
Verdeel de nacho’s over een (met bakpapier beklede) bakplaat en strooi er de kaas over. Zet in de warme oven tot de kaas gesmolten is. Reken hiervoor 10 minuten afhankelijk van je oven.
Schud de nacho’s in een kom en verdeel er het gehakt en de groenten over.
Werk af met zure room, verse koriander en de gemarineerde rode ui.
Ik wens je een heerlijke zomer ❤️
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.