12 mei is volgens de Gregoriaans kalender de 132ste dag van het jaar (en de 133ste dag in een schrikkeljaar 🤓 ). Er volgen dan nog 233 dagen tot het nieuwe jaar, maar laten we het vooral niet hebben over de winter … Wat ben ik blij met die zonnestralen.
12 mei is ook de verjaardag van enkele bekende namen zoals Florence Nightingale, Katharina Hepburn en Gers Pardoel. Maar ook ik mag die dag (veel te veel) kaarsjes uitblazen. Ik ben trouwens niet alleen op die dag geboren want volgens Statbel (het Belgisch statistiekbureau) zijn er dit jaar nog 34 728 andere Belgen jarig op mijn geboortedag. Watttttt?
Wat ik het meest bijzondere vind, is dat ik in mijn onmiddellijke omgeving 3 van die mensen ken. Toeval of niet? Dat laat ik liever over aan de mensen die graag bezig zijn met statistieken en het verjaardagenparadox.
Wat zeker geen toeval is, is dat ik vandaag een dessert met aardbeien deel. Want net zoals de voorbije jaren trakteer ik jullie graag met een feestelijk toetje met mijn lievelingsfruit.
Dit jaar maak ik no bake cheesecake met aardbeien in een glaasje. Makkelijk, heerlijk, maar de aandachtige lezer onder jullie zal merken dat ik één ingrediënt vergeten ben, juist ja, vergeet ik toch wel die confituur onder de kaas te mengen 🤦♀️. Ach ja, ik word dan ook al een jaartje ouder hé.
Geniet van dit dessertje op mijn dagje en dikke zoen voor de medejarigen ❤️
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
100 g Maria koekjes
40 g boter
100 ml opklobare room
200 g Philadelphiakaas of andere roomkaas zoals MonChou
2 eetlepels aardbeienconfituur (ik kies voor Bonne Maman – meer fruit, minder suiker)
1 zakje vanillesuiker
400 g verse aardbeien
balsamicosiroop (naar smaak)
verse aardbeienmunt
Hoe maak je het:
Verkruimel de koekjes. Dit doe je makkelijk met een foodprocessor. Smelt de boter op een laag vuurtje en meng de gesmolten boter onder de koekjes. Schep het mengsel in de glaasjes en druk het laagje plat met de bolle kant van een lepel.
Klop de room met de vanillesuiker lobbig en meng er voorzichtig de roomkaas onder. Roer er vervolgens de lepels confituur door (dit was ik dus vergeten hé). Schep ook deze laag in de glazen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verdeel het verse fruit over de glazen. Werk de no bake cheesecake met aardbeien in een glaasje af met de balsamicosiroop en de verse aardbeienmunt.
Smakelijk!
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.