Een van mijn lievelingsgerechten met broccoli is uiteraard soep. Eigenlijk heeft dit meer te maken met de manier waarop Camille vroeger haar soepje met smaak kon eten. Zalig om te zien. Een ander broccoli kookideetje wat ik heerlijk vind zijn deze noedels met pittig gehakt en broccoli. Dit wokgerechtje is pittig met de chilipeper en zoet door de ketjap manis. Ik vond inspiratie voor dit receptje bij 15gram en het viel hier enorm in de smaak. Daar ben ik natuurlijk blij om want broccoli is een gezonde groente vol vitamine C en dat dit goed is voor onze gezondheid hoef ik natuurlijk niet meer duidelijk te maken. Nu ben je misschien geen fan van de smaak van deze gezonde groente, maar als je de juiste manier van klaarmaken hebt ontdekt dan kan je niet anders dan te genieten van dit groen bommetje. Een van de manieren om deze veelzijdige broccoli te bereiden is blancheren. Dit doe je door de roosjes in kokend water onder te dompelen en af te koelen in ijswater. De geblancheerde roosjes voeg je aan het einde bij je wokgerecht en weet je? Smullen van deze deze noedels met pittig gehakt en broccoli zul je. Dat beloof ik je.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 grote broccoli (of 2 kleintjes 😊)
1 teentje look
2 cm gember (ik bewaar deze geschild in de diepvries zodat ik ze kan raspen wanneer ik het nodig heb)
3 lente-uitjes
½ rode chilipeper
300 g gehakt
200 g noedels
2 eetlepels ketjap manis (dit is zoete sojasaus)
arachideolie
peper en zout
koriander (uit mijn tuin ♥)
Hoe maak je het:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringen. Hou het witte en het groene deel gescheiden. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in fijne ringen.
Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes in het kokende water. Wanneer ze van kleur veranderen, haal je ze uit het water en leg je ze in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op wat keukenrol.
Kook in hetzelfde water de noedels en volg hierbij de instructies op de verpakking.
Verhit wat arachideolie in een grote pan of wok. Voeg het wit van de lente-ui toe en roerbak enkele minuten. Bak het gehakt rul op een hoog vuur en voeg na enkele minuten de knoflook en gember toe.Â
Voeg wanneer het gehakt gaar is de broccoliroosjes toe samen met de lepels ketjap manis en wat peper.Â
Serveer de noedels met het gehakt en de broccoli en werk af met de rode chilipeper, het groen van de lente-ui en koriander.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Zin in nog meer broccoli? Kijk even hier.
Liefs,
