Nopi in Londen

Nopi in Londen

Yotam Ottolenghi, Israëlisch-Britse kok, auteur en eigenaar van verschillende restaurants en delicatessenzaken in Londen.  Is het nog nodig om hem aan u voor te stellen?  Ik denk het niet. Als je trouwe volger bent van mijn Mie en Place blog dan weet je dat hij één van mijn lievelingskoks is en dat ik dol ben op zijn kookboeken.  Zijn verrassende Ottolenghi-smaakcombinaties en zijn verleidende gerechten die een lust voor het oog zijn, maken van hem de drijvende kracht achter dé foodtrends uit het Midden-Oosten.  Een etentje in één van zijn restaurants stond dan ook hoog op mijn wishlist voor onze citytrip naar Londen.

Ik reserveerde een tafeltje bij Nopi.  Centraal gelegen in Londen en op wandelafstand van Piccadilly Circus (21-22 Warwick Street
London).  Je kan er ontbijten, lunchen en dineren. Reserveren is de boodschap want het restaurant is niet al te groot.  Bovendien kan je kiezen voor een tafeltje boven of beneden.  Boven iets formeler, maar toch heel gezellig.  Beneden een heel andere sfeer, een grote chefs table met veel ambiance dankzij het zicht op de open keuken.  Ik kies voor een tafel boven en daar ben ik blij om want ik val meteen bij binnenkomst voor het lichte, elegante interieur.  Wit, bleke houtsoorten en een touch of gold.  De sterkte van het simpele, maar krachtige logo vind je helemaal terug in de stemming van het restaurant.  Zoals altijd zit het hem weer in de details en het plaatje klopt helemaal voor mij.

Nopi zicht restaurant Nopi tafel detail

Vriendelijk worden wij naar onze tafel begeleid en krijgen we meteen de vraag of ze mogen rekening houden met mogelijke allergieën.  De waterflessen worden zonder vraag op tafel geplaatst en worden heel de middag bijgevuld.  Liefst van al wil ik eens van alles proeven, maar we kiezen voor een aantal gerechten die we met elkaar gaan delen.  Het worden de beignets van courgette met manourikaas geserveerd met kardemonyoghurt.  Pompoen met ui, tomaten met gember geserveerd met verbena harissayoghurt.  Stukjes bavette met shiitakeketchup en kimchi en tot slot kunnen we niet weerstaan aan de truffel polentafrietjes met Parmezaanse kaas en aioli.
Het proeft precies zoals ik me het had voorgesteld.  Kleine smaakbommen die meteen in mijn smaakgeheugen blijven plakken.  Krachtig in zijn eenvoud.  Een sharing dinner zoals het zou moeten.  In een huiselijk klimaat waar obers zorgen voor perfecte bediening op de meest ontspannen manier mogelijk.   “Food dreams” komen dus echt uit en voor mij is ons etentje bij Nopi de bevestiging dat Yotam Ottolenghi een levende legende is.

Nog een klein detail: het toilet.  Dit moet je gezien hebben!
Snel een tripje Londen plannen dus.

Liefs,

 

image_pdfimage_print