Omelet speciaal

Omelet speciaal

Laatst had ik het met vriendinnen over hoe wij winkelen.  Wat begon als een luchtig gesprek draaide uit als een halve marketingstudie waarbij we uiteindelijk konden besluiten dat er grofweg 2 soorten shoppers zijn.  Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen manier van winkelen, maar volgens onze mini-studie zijn er  “de echte shoppers” die in rechte lijn door de winkel lopen met een duidelijke winkellijst in de hand.  Daartegenover staan “de andere shoppers” die een voorkeur hebben aan kriskras op en af lopen zonder op voorhand te weten wat er in de winkelkar gaat belanden?  Ik hou van snel en efficiënt shoppen, maar na een bepaalde periode word ik altijd weer gedwongen tot het uitzetten van mijn inwendige cruise control en wel omdat bepaalde producten regelmatig van plaats worden gewisseld in de winkel.  Aaahhh dat stond niet in mijn plan en nu klopt mijn winkellijst (aangepast aan hoe ik door de winkel ga) niet meer 😉 OMG i’m a freak uit de categorie “de echte shoppers.  Helemaal hilarisch wordt het als ik met mijn man ga winkelen want hij behoort duidelijk tot de categorie “de andere shoppers”.  Beeld je in … we komen samen de winkel binnen, maar binnen de 3 seconden is hij verdwenen.  Terwijl ik de ingrediënten zoek voor een fantastische “omelet speciaal” lijkt het dat hij extra winkelgangen kent die ik nog nooit heb ontdekt.  Gelukkig ontmoet ik hem als bij wonder elke keer terug bij de kassa en dit zonder dat ik hem heb moeten laten afroepen.  Perfect match wij twee.  Zoals dit recept en de perfecte zondag.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 omelet is perfect voor 2 personen.  Delen maar ♥

2 avocado’s
8 eieren
200 g babyspinazie
250 g champignons
grof zout
vers gemalen zwarte peper
citroensap van een halve citroen
125 g mozzarella
klontje margarine

Hoe maak je het:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de avocado’s en de mozzarella in blokjes.
Breek de eieren in een kom en kruid met peper en zout.
Laat een beetje margarine bruin worden in een anti-kleefplan en bak de champignons goudbruin.  Sprenkel een beetje citroensap over de paddenstoelen om ze mooi wit te houden en voor de frisse smaak.  Kruid ze vervolgens met peper en zout.  Voeg dan de spinazie toe en laat die op een zacht vuurtje slinken.  Doe de groenten bij de geklutste eieren en voeg het geheel dan terug de pan.  Laat rustig bakken tot de onderkant hard is en de bovenkant blubberig.  Hou de pan schuin, hef met een pottenlikker het ei op en rol op.  Verdeel de mozzarella en avocadoblokjes over de omelet.  Serveer onmiddellijk.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print