Ontbijt trifle met perzik

Ontbijt trifle met perzik

Heerlijk deze hete zomer of misschien toch een tikkeltje te warm voor jou?  Ik merk dat ik spontaan kies voor lichte, zomerse gerechten, frisse dorstlessende drankjes en zomerfruit.  Niets smaakt op een warme dag zo lekker als tussendoortje als kersen, meloen, bessen … ze doen me werkelijk naar de supermarkt rennen (nou ja 😊).  Perzik is nog zo’n zomertopper.  Deze heerlijke vrucht is niet alleen lekker, maar super gezond en voor alles goed.  Het fruit met de zachte, donzige schil en de harde pit dien je wel met voorzichtigheid te behandelen.  Ze blutsen namelijk snel.  Kijk dus goed na dat je perziken koopt zonder plekjes. Het steenfruit doet het goed in dessert, maar ook in hartige salades met bijvoorbeeld geitenkaas.  Door hun zoete smaak passen ze perfect in een lekkere fruitsalade of in mijn ontbijtglaasje.  Ik maak ontbijt trifle met perzik.  De laagjes maak ik met Skyr. Ken je dit Ijslands melkproduct al?  Het doet denken aan magere kwark en smaakt uiterst fris.  Natuurlijk kan je ook kiezen voor Griekse yoghurt of een andere soort.  Verder gebruik ik natuurlijk perzik, maar ook aardbei en blauwe bessen en komt er ook een laagje homemade granola bij te pas.  Afwerken doe ik met amandelschilfers die de perfecte combi vormen met de perzik.  Laat die zon maar komen, na dit frisse ontbijt ben ik er helemaal klaar voor.

Wat heb je nodig:
hoeveelheden zijn natuurlijk afhankelijk van je glazen

homemade granola
amandelschilfers
aardbeien, perziken, blauwe bessen (of ander zomerfruit)
Skyr of Griekse yoghurt, kwark, platte kaas, …
enkele muntblaadjes voor de afwerking

Hoe maak je het:

Maak de granola volgens mijn recept.  Op zondagvoormiddag maak ik onze voorraad granola voor de hele week.

Spoel het fruit en de muntblaadjes.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in schijfjes.  Snijd met je mes rond de pit van de perzik.  Draai de 2 helften van elkaar weg.  Verwijder de pit.   Wanneer dit goed lukt dan weet je zeker dat je een rijpe, lekkere perzik in handen hebt.  Snijd de perzikhelften in blokjes.

Maak laagjes in je glazen.  Wissel hiervoor de granola af met de Skyr en het fruit.  Eindig met een laagje fruit en werk af met de amandelschilfers en het takje munt.

Serveer goed fris en ik kan je garanderen dat je dag niet meer stuk kan.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply