Skip to content Skip to footer

Ontbijtrepen

Mie en Place ontbijtrepen

Er zijn mensen die bewust kiezen om geen vlees te eten of geen producten van dierlijke afkomst te nuttigen, maar er zijn ook mensen die er niet bewust voor kiezen. 
Sommigen mogen bijvoorbeeld geen gluten meer eten of geen eieren. Ze kiezen dit niet, maar ze moeten dit doen vanwege hun gezondheid.  Klinkt misschien niet zo erg, maar toch hoor ik regelmatig dat geen melk, eieren of gluten meer mogen eten niet altijd zo evident is. 
Wanneer voedsel opeens verboden is, worden winkelmomenten vaak survivaltochtjes. 
Daarom deel ik met plezier ook “gezonde” gerechtjes die misschien wel passen bij jouw eetwijze en die gewoonweg heerlijk zijn.
Dit recept voor ontbijtrepen (die je stiekem ook tussendoor kan eten) is geïnspireerd op een recept van Donna Hay.  De Australische foodstyliste staat bekend voor haar eenvoudige, maar overheerlijke gerechten.  Ik haal heel veel inspiratie uit haar styling en foto’s en ik ben dol op haar populaire kookboeken.
Simpel, seizoensgebonden en overheerlijk. Dit klinkt als de perfect match met “Mie”.
Nog meer ontbijtinspiratie vind je hier.

Wat heb je nodig voor (ongeveer 10 repen):

225 g cashewnoten
150 g kokosrasp
3 rijpe bananen (ongeveer 300 g)
10 Medjoul dadels (ontpit)
2 ml vanille extract
3 g bicarbonaat
125 g verse frambozen
45 (glutenvrije) havermout
esdoornsiroop (naar smaak)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180 °C.
Bekleed een vierkant bakblik van ongeveer 20 cm met bakpapier.
Mix met een keukenrobot, de bananen, cashewnoten, het kokosmeel, dadels, het vanille extract en de hoeveelheid bicarbonaat tot een gladde massa. 
Voeg de helft van de frambozen en de havermout toe en schep voorzichtig om.
Verdeel de massa over het bakblik en gebruik een spatel om het oppervlak min of meer effen te krijgen.  Verdeel vervolgens de rest van de frambozen en de havermout over de top.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.  De bovenkant moet goudbruin en droog zijn.
Laat afkoelen en plaats vervolgens in de koelkast om koud te worden.
Verdeel in repen en serveer met de esdoornsiroop.
Je kan dit maximum 1 week bewaren in de koelkast.
Als dit niet genieten is?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,