Skip to content Skip to footer

Ontbijttaart met yoghurt

Mie en Place ontbijttaart met yoghurt (met naampjes)

Ontbijten met taart klinkt misschien een beetje decadent, maar het is het gelukkig niet!  Ontbijttaart met yoghurt is heerlijk en ik eet dit zonder enig schuldgevoel. 
Een bodem van dadels en havermout en een vulling van yoghurt met frambozen.  Hoeveel lekkerder kan een taart nog worden?  Ik geniet nog even van al het kleurrijk en gevarieerd fruitaanbod van augustus en schakel dan over naar mijn herfstmodus.  Deze taart kan je immers perfect maken in elk seizoen.  Pas het recept aan naar de nieuwe seizoensproducten uit de natuur en geniet elke dag van een zalig momentje. 
Iets voor jou?  Lees dan vooral verder en laat me dan gerust weten of je het gesmaakt heeft. 
Nog een laatste tip misschien?  Maak deze ontbijttaart met yoghurt een nachtje op voorhand zodat de taart tijd genoeg heeft om op te stijven in de frigo. 
Jaja, je zal een nachtje geduld moeten hebben, maar yes you can ♥

Nog meer ontbijtrecepten kan je hier vinden.

Wat heb je nodig (1 springvorm of 4 kleine ringen):

500 g (volle) yoghurt
200 g Medjoul dadels
150 g havermout
400 g frambozen (of ander fruit uit het seizoen)
1 lepel agavesiroop of andere zoetstof (naar smaak)
6 blaadjes gelatine (jaa, ik weet waarvan het gemaakt is)

blauwe bessen (of ander fruit) voor de afwerking

Hoe maak je het:

Begin met het weken van de blaadjes gelatine in koud water.

Vet een springvorm in met olijfolie en bekleed met plasticfolie.  De kleine ringen plaats je op een bord.  Mix de dadels met de havermout tot een plakkerig mengsel.  Verdeel het over de bodem van de beklede springvorm of over de kleine ringen.
Verwarm het fruit (frambozen of aardbeien of …) met de zoetstof (indien gewenst) en mix het fijn.  Meng naast het vuur de uitgeknepen gelatine onder het warme fruit.  Roer goed door en meng vervolgens de yoghurt onder het mengsel.  Verdeel het over de bodem(s) en zet de taart(jes) in de frigo voor een nacht. 
Na een goede nachtrust mag je de ontbijttaart met yoghurt ontvormen en serveren met wat blauwe bessen on top. Wat een start van de dag ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,