Oosters perenslaatje

Oosters perenslaatje

Zijn jullie al eens in Rotterdam geweest?  Wij gaan regelmatig de noorderburen bezoeken en komen dan altijd helemaal zen terug naar huis.  Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren.  De architectuur in de stad zorgt voor een indrukwekkende skyline.  Er heerst een sfeer van een wereldstad, maar toch blijft alles heel toegankelijk.  Shoppen doe je in de vele gezellige, winkelstraten (ja zelfs op zondag) en je dag sluit je culinair af in één van de talrijke restaurantjes.  Wat je zeker niet mag vergeten is binnen te stappen in de Markthal.  Want een bezoekje aan de must visit city is niet compleet zonder een stopje in het foodwalhalla.  In de Aziatische winkel loop ik altijd even binnen.  Hier verkopen ze namelijk producten die ik in de warenhuizen niet altijd kan vinden zoals de heerlijke Nashipeer.  Met deze zoete, knapperige peer maak ik een eenvoudig fris, maar pittig startertje.  Benieuwd naar dit eenvoudig Oosters perenslaatje?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 Nashiperen (je kan deze ook vervangen door een andere vaste peer)
3 cm gember
1 stengel selder
2 lente-uitjes
1 rode peper
1 koffielepel rijstazijn
limoensap van ½ verse limoen

Hoe maak je het:

Schil de peren en snijd het vruchtvlees in hele dunne reepjes.  Als je een spiraalsnijder in huis hebt, kan je deze ook gebruiken.  Het is een werkje maar het geeft wel een heel mooi resultaat en het oog wil natuurlijk ook wat. Niet?

Was de selder stengel en snijd de groente is zeer fijne blokjes.  Doe hetzelfde voor de gember en de rode peper.  Het is niet aangenaam om een groot stuk gember of rode peper in je mond te hebben.  Hoe fijner, hoe beter dus.  Ook de lente-ui mag zeer fijn gesneden worden.

Meng alles onder elkaar samen met de rijstazijn en het limoensap.  Dek het slaatje af en plaats in de koelkast.
Dit simpele, smaakvolle startertje is het lekkerst ijskoud.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply