Voor dit oosters slaatje heb ik me laten inspireren door een recept uit het fantastische kookboek Veg! Het River Cottage boek (Hugh Fearnley-Whittingstall).
Deze koolsla met zoetzure Aziatische smaken is enorm smaakvol en super gezond. Ik hou van het geroosterde van de sesamolie in combinatie met het citroenachtige van de gember. Wanneer je het slaatje een 20-tal minuten eerder maakt, krijgen de verschillende smaken de tijd om zich goed te vermengen en worden de groenten wat zachter.
Voor mij is dit een maaltijdsalade, maar een stukje gegrilde kip past hier heerlijk bij.
Wat verkiezen jullie lieve lezers?
Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 bosje lente-uitjes
4 wortels
½ Chinese kool
Dressing:
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel agavesiroop (of heldere honing)
1 teentje look
1 eetlepel gember
1 eetlepels appelazijn
3 eetlepels sesamolie
limoensap
handvol koriander
Zo maak je het:
Maak de lente-uitjes en de wortels schoon en snijd ze in julienne. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en spoel ze schoon onder stromend water. Ik gebruik een halve kool voor dit slaatje. Snijd de groente ook in smalle repen. Doe de groenten in een grote mengkom.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en los de agavesiroop hier in op. Schenk de dressing over de groentjes en meng goed door elkaar.
Dien het slaatje op met koriander en een scheutje limoensap erover.
Heerlijk …
Liefs