Skip to content Skip to footer

Open lasagne met stracciatella

Mie en place open lasagne met straciatella

Pasta is een geliefd gerecht in vele keukens en de veelzijdigheid ervan maakt het een favoriet voor zowel snelle doordeweekse maaltijden als feestelijke diners.
Lasagne, een klassieker binnen de pastagerechten, is bijzonder geliefd door de rijke lagen van verse pasta, romige saus en gesmolten kaas.
In deze open lasagne met stracciatella gebruik ik een zoete kerstomatensaus en smaakvolle pastakruiden.  De stracciatella zorgt voor de smeuïgheid en de verse pesto maakt deze maaltijd onweerstaanbaar.
Mijn liefde voor pasta gaat verder dan enkel de smaak – het is een gerecht dat comfort en gezelligheid brengt.

Wat heb je nodig

verse lasagnevellen (2 per persoon)
400 g kerstomaten
1 zoete ui
100 ml witte wijn
1 lepeltje suiker
2 potjes stracciatella kaas (burrata kan ook)
olijfolie
pasta kruiden (snoeppotje van Verstegen)

Pesto:
50 g pijnboompitten (handje pitten apart houden voor de afwerking)
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
zwart gemalen peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 g lekkere olijfolie

Hoe maak je het

Snipper de ui fijn en stoof glazig in wat olijfolie.  Voeg een beetje suiker toe en blus met een scheutje witte wijn.  Laat even verdampen en voeg dan de kerstomaten en pastakruiden toe.  Laat pruttelen op een matig vuur tot de tomaten barsten.

Maak ondertussen de verse pesto.  Rooster de pijnboompitten in een pannetje.  Houd een handje pitten apart voor de afwerking.  Doe de rest in de blender samen met de basilicum, de peterselie, het teentje look, peper, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en citroensap.   Mix fijn en voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte.

Kook de lasagnevellen in een ruime hoeveelheid water met zout.  Volg de instructies op de verpakking voor de gaartijd.

We maken een open lasagne.  Schik hiervoor een lasagnevel mooi op een bord. Lepel er wat tomatensaus over, schep wat stracciatella op en schep er nog wat pesto bovenop. Herhaal tot je een mooi torentje hebt.

Smakelijk!

Pesto over?   Dit kan je nog maken.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs