Pasen lijkt dit jaar meer dan ooit een dag om naar uit te kijken. Ik denk dat iedereen wel hoopt dat door het nemen van de huidige drastische beslissingen het Coronavirus tegen die tijd bezworen zal zijn. Laten we ondertussen vooral rustig blijven. Misschien kan je wel genieten van de extra rust wanneer je verplicht thuis moet werken of zorgt de opschorting van de lessen op de scholen wel voor de nodige Q-time met je kinderen. Nu we het advies krijgen om “in ons kot te blijven” lijkt me dit het ideale moment om het binnen extra gezellig te maken. Drink dat glas goede wijn, babbel met elkaar en test alvast wat gerechtjes voor je paasbrunch uit. Ik wil je met veel kookliefde inspireren voor als je eens iets anders wil serveren dan een hardgekookt eitje. In 5 stappen leg ik je heel graag uit hoe je een opgerolde omelet met laagjes op je lentetafel kan toveren. Dat dit gerechtje meer is dan een gebakken eitje moet je vooral zelf proeven.
Wat heb je nodig (voor 1 omelet):
3 eieren
handvol jonge spinazie
grof zeezout
witte peper
enkele groene asperges (beetgaar geblancheerd in gezouten water)
Hoe maak je het:
Ik beloofde je 5 stappen en als ik iets beloof 😉
Hier gaan we en we beginnen natuurlijk met stap 1: surf naar de Le Creuset site en koop een tamago pan. Een wat? Le Creuset heeft een prachtige Zen Kitchen collectie die helemaal geïnspireerd is op de Japanse cultuur. De anti-aanbak omeletpan (in Japans noemen ze deze een tamago pan) is rechthoekig, heeft een rvs steel en is onmisbaar om omeletten te bereiden.
Stap 2: kluts de eieren en kruid met peper en zout.
Stap 3: voeg een dun laagje van het mengsel in de pan en leg aan één kant enkele asperges en wat spinazie. Laat vervolgens rustig bakken. Hef de groentenkant op en rol het ei zachtjes op. Dit gaat het makkelijkste met eetstokjes. Schuif vervolgens de volledige rol naar de andere kant van de pan. Heb je trouwens door dat we al aan stap 4 zitten?
Giet weer wat eimengsel in de pan. Hef de rol een beetje op zodat het nieuw mengsel onder de rol komt. Laat weer zachtjes bakken en rol als laatste stap de omeletrol nog eens op. Heb je nog eimengsel over? Dan herhaal je 4 en 5 opnieuw. Snijd de opgerolde omelet met laagjes in stukjes en serveer onmiddellijk.
Het vraagt misschien een beetje oefening, maar eens je het in je vingers hebt, lijkt het wel magie.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
