Skip to content Skip to footer

Ovenschotel met boontjes en worst

Ovenschotel met boontjes en worst

Wie van jullie eet er graag tomaten bij zijn prinsessenbonen? 
Voor de ene is het een smaakexplosie en voor de andere een no go. 
Voor mij mag het absoluut en nu we toch bezig zijn doe ik er meteen nog ui, krieltjes en worstjes bij.  Deze ovenschotel met boontjes en worst is heerlijk makkelijk want dit gerecht schuif je gewoon in de oven. 
Al zeg ik er wel bij dat ik mijn sperzieboontjes apart kook en pas bij het opdienen bij mijn schotel voeg.   Waarom? Omdat voor mij boontjes die groen zijn, groen moeten blijven. Een kleine moeite voor een groen resultaat en voor de rest blijft dit een lui gerechtje omdat je op luie dagen gewoon eens moet kunnen genieten zonder veel moeite. 
Vind je ook niet?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

8 chipolata’s 
400 g prinsessenbonen
250 g krielaardappeltjes
8 smaaktomaten
2 rode uien
olijfolie
handvol peterselie
zwarte peper
zout
snuifje bicarbonaat

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 175°C.

Spoel de krieltjes en snijd ze in de helft.  Spoel de tomaten en snijd ze in vieren.  Schil de ui en verdeel in partjes.  Leg alles op een ovenplaat en leg de worstjes ertussen.  Je kan er ook voor kiezen om ze in kleinere porties te verdelen.  Besprenkel met olijfolie en schep en paar keer om.  Kruid met peper en zout.  Plaats de ovenplaat in de oven en laat 15 minuten bakken.  Hussel alles nog eens door elkaar en laat nog eens 15 minuten verder garen.  Controleer regelmatig de gaartijd want de ene oven is de andere niet hé.

Ondertussen was je de boontjes en knijp je de topjes eraf.  Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout en een wat bicarbonaat. Dit laatste helpt om de groene kleur van de boontjes te behouden tijdens het koken.  Kook de boontjes beetgaar in een 5-tal minuten.  Giet het water af en spoelt de boontjes in ijswater om het kookproces te stoppen.
Spoel de peterselie en snipper fijn.
Serveer de ovenschotel met de boontjes en heel veel peterselie. 
Mmm … heerlijk die luie dagen ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,