Skip to content Skip to footer

Overladen frietjes met pulled pork

Vergeet frietjes met stoofvlees want deze overladen frietjes met pulled pork gaat jouw favoriet worden de komende weken.  Een variant op de “loaded fries” die je tegenwoordig overal ziet verschijnen.  Volg je de foodtrends dan heb je zeker al frietjes met een topping van kaas gegeten.  In deze verse zijn de frietjes overladen met pulled pork en gecombineerd met een heerlijk slaatje.  Het geheim van dit recept zit in de verse, krokante frietjes en de extra’s die elkaar goed aanvullen.  Benieuwd naar dit receptje?  Lees dan zeker verder.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de frietjes:
800 g bloemige aardappels (Bintje)
verse frituurolie

Voor de pulled pork:
1 kg spiering (of varkensschouder)
klontje boter

Voor de kruidenrub
(geïnspireerd op het recept van Jeroen Meus):
1 bescheiden eetlepel zout
1 koffielepel mosterdzaad
1 koffielepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel lookpoeder
2 eetlepels bruine suiker

Voor de topping:
bot lente-uitjes
zoet/zure augurken (naar smaak)
kleine witte kool
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels azijn
snuifje peper
snuifje zout
kleine lepel mosterd
gebakken uitjes
verse mayonaise (naar smaak)

Hoe maak je het:

Pulled pork maken is niet moeilijk, maar vraagt veel tijd om het vlees traag te laten garen.  Je kan dit dus gerust een dagje op voorhand doen.  Hoe je hieraan begint lees je hier.

Ook de mayonaise kan je gerust op voorhand maken.  Ik bewaar mijn sausje in weckpotten of potten die ooit als confituur bokaal diende.

Frietjes bakken is een kunst, maar als échte Belg “moet” je dit onder de knie hebben.  Je vindt het recept hier.  Na de voorbak (wanneer je frietjes afkoelen) heb je tijd om je toppings klaar te maken.

Was de kool en snipper deze heel fijn.  Doe hetzelfde voor de lente-uitjes.  Maak je dit gerecht voor veel personen dan is een keukenrobot handig 😉
Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper, zout en mosterd.  Schep de dressing over de groentjes.

Vlak voor het opdienen bak je de frietjes voor de 2de maal.  Na het opschudden, schep je ze in een grote schaal.  Tijd om je toppings erbij te halen.  Verdeel de pulled pork over de frieten en werk af met de salade, augurken, gebakken uitjes en verse mayonaise.

Met dit gerechtje ga je zeker en vast blije gezichtjes aan tafel toveren.
Geniet ervan!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs