Ik hou van eenvoud … in alles! Duidelijk en klaar, geen poespas, maar simpel. Zelfs in mijn keuken vind je mijn stijl terug. Ja, ik ben authenthiek! Geen ingewikkelde bereidingen of foto’s die voor mij meer op stillevens lijken, maar overheerlijke recepten die je in een handomdraai kan maken en foto’s die in de categorie ‘less is more’ vallen. Geen wonder dat de Mediterraanse keuken me zo aanspreekt. Pure smaken en eenvoudige gerechten. Dit is magie voor mij. Een heel populair dessert uit de Italiaanse keuken is Panna Cotta. Met slechts 4 ingrediënten kan je wel stellen dat dit een makkelijke klassieker is. Ontzettend lekker en perfect op voorhand te bereiden. Een op en top Mie en Placeke dus. Ik maakte ooit de originele versie om mijn verjaardag te vieren, maar ik trakteer jullie nu op een niet-verjaardagsdessert zonder gelatine. In deze Panna Cotta met mango kan je de gelatine vervangen door Agar Agar, maar ik gebruik maïzena (maïszetmeel dus). Benieuwd? Lees dan zeker verder …
Wat heb je nodig voor 4 dessertjes:
Panna Cotta:
50 g suiker
40 g maïzena (maïszetmeel)
200 ml room
200 ml melk
1 theelepel vanille-extract
Mango Coulis:
2 rijpe mango’s
beetje limoensap
100 ml water
60 g suiker
Hoe maak je het:
Maak de panna cotta op voorhand. Het opstijven in de koelkast duurt namelijk enkele uren.
Weeg de suiker en de maïzena juist af en meng onder elkaar. Doe het geheel in een steelpan en voeg de melk en de room toe. Verwarm tot aan het kookpunt terwijl je goed blijft roeren. Zet het geheel van het vuur wanneer de panna cotta begint te koken. Laat even afkoelen en voeg de theelepel vanille-extract toe. Doe het dessert in een spuitzak. Maak ondertussen de coulis. Schil de mango’s en snijd in blokjes. Breng de blokjes aan de kook met de hoeveelheid water, suiker en een beetje limoensap. Laat afkoelen.
Spuit de afgekoelde panna cotta in glazen en zet ze schuin in een lege eierdoos. Laat de gevulde glazen verder afkoelen in de koelkast. Zet de afgekoelde panna cotta’s recht en vul verder met de mango coulis.
Als dit niet simpel is …
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,

