Pannenkoekjes met kokosbloem

Pannenkoekjes met kokosbloem

Ik zie de laatste tijd heel wat recepten met kokosmeel verschijnen en nieuwsgierig zoals ik ben (ja echt), moet ik dit even uitproberen.  Deze gezondere pannenkoekjes met kokosbloem stonden al lang op mijn “to cook” lijstje.  Nu ik enkele dagen vakantie heb is het er eindelijk eens van gekomen.

Het wordt steeds meer bekend dat tarwemeel een grote belasting is voor ons lichaam en vermits de meeste mensen onder ons al heel veel tarwe nuttigen op een dag is het dus beter om, zoals altijd, te variëren.
Het glutenvrije kokosmeel als vervanger voor reguliere bloem werkt echt wel, maar je moet wel met wat dingen rekening houden.  Kokosbloem is erg absorberend.  Je hebt er dus minder van nodig, maar je hebt wel meer vocht nodig.  Je zal ook de hoeveelheid eieren in het recept moeten verhogen.
Het resultaat van mijn nieuwsgierigheid is een recept geworden voor “American style” pannenkoeken.  Lekker en vullend.  Een must try for you.

Wat heb je nodig voor een tiental pannenkoeken:

3 eieren
40 g kokosmeel
60 ml kokosmelk
20 g gesmolten kokosolie (voor in het beslag)
extra kokosolie om de pannenkoeken te bakken
snuifje zout
beetje agavesiroop (of een eetlepel suiker)

Hoe maak je het:

Meng in een grote kom de eieren met de kokosmelk.  Voeg het kokosmeel toe.  Gebruik een mixer om klonters te voorkomen.  Smelt op een laag vuurtje de kokosolie en voeg bij je beslag.  Laat je beslag enkele minuten staan en controleer de dikheid.  Voeg eventueel nog wat vocht toe.
Breng op smaak met een snuifje zout en wat agavesiroop.

Verwarm wat kokosolie in een pan.  Leg met behulp van een lepel enkele kleine hoopjes van je beslag in de pan.  Zet je vuur niet te hoog.  Wacht enkele minuten en draai dan je pannenkoekjes om.  Wacht nog een 2-tal minuten en klaar is kees.

Serveer met je lievelingsfruit en wat honing of met zelfgemaakte chocoladesaus.
Benieuwd wat jij er van vindt.

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply