Er gaat niets boven een lekkere, authentieke Italiaanse pasta. Helaas ben ik geen mama met zuiderse roots en kan ik dus geen beroep doen op een familie recept dat van moeder op dochter werd doorgegeven. Gelukkig kan ik wel een heel klein beetje koken. Het wordt dus een pasta al ragu met een “Mie en Place”-touch en geloof me, lekker wordt het alleszins. Ik hou van eenvoud en pure smaken en dat match dus zeker met dit Italiaans getinte gerecht. Nog typisch voor dit recept is het traag gegaard stoofvlees. Een ideaal kookideetje om te maken op een regenachtige zondagmiddag wanneer je toch wel een paar uurtjes tijd kan uittrekken. Wat vrienden rond de tafel, een lekker glaasje wijn en dan genieten van de zalige geur die je langzaam naar Italië brengt.
Amore a prima vista!
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
800 g mager rundstoofvlees
500 pasta (pappardelle, dikke macaroni, …)
2 uien
olijfolie
klontje hoeveboter
800 g gepelde tomaten
zout
peper
verse oregano
verse tijm
blaadje laurier
verse peterselie
Parmezaanse kaas
Hoe maak je het:
Gebruik een ruime stoofpot met een dikke bodem. Smelt wat boter samen met wat olijfolie en korst het vlees langs alle kanten aan. Kruid met peper en zout. Snipper ondertussen de uien fijn en voeg bij het vlees. Voeg de gepelde tomaten bij de stoofpot en breng op smaak met de verse oregano en tijm. Er mag ook een blaadje laurier bij. Verlaag het vuur en plaats een deksel op de stoofpot. Laat het vlees rustig garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel een beetje water bij wanneer de saus te droog wordt. De Het vlees is gaar wanneer het in draadjes uit elkaar valt. Verwijder dan het blaadje laurier uit de ragu.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Volg de instructies die op de verpakking beschreven staan. Giet de pasta af, maar laat een beetje kookvocht bij de pasta (hierdoor plakt die minder en gaat hij mooi blinken). Schud de pasta op en verdeel over de borden. Serveer met een schep ragu, wat verse kruiden en eventueel wat vers gemalen Parmezaanse kaas.
Misschien wordt deze pasta al ragu vanaf nu toch doorgegeven van mama op dochter?
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.