Pappardelle met ragout

Pappardelle met ragout

Er gaat niets boven een lekkere, echte Italiaanse pasta.  Natuurlijk ben ik geen mama met zuiderse roots en kan ik geen beroep doen op een authentiek recept dat van moeder op dochter werd doorgegeven.   Het wordt dus een pappardelle ragout met een “Mie en Place”-touch en geloof me, lekker wordt het alleszins.  Ik hou van eenvoud en pure smaken en dat heb ik dus zeker gemeen met de Italiaanse keuken.  Typisch voor dit gerecht is het traag gegaard stoofvlees. Een ideaal recept voor op een regenachtige zondagmiddag wanneer je toch wel een paar uurtjes tijd kan uittrekken.   Wat vrienden rond de tafel, een lekker glaasje wijn en dan genieten van de zalige geur die je langzaam naar Italië brengt.  Op deze pappardelle met ragout word je verliefd.  Wedden?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

800 g mager rundstoofvlees
500 pappardelle
2 uien
olijfolie
klontje hoeveboter
800 g gepelde tomaten
zout
peper
verse oregano
verse tijm
laurier
verse peterselie
Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

Gebruik een ruime stoofpot met een dikke bodem.  Smelt wat boter samen met wat olijfolie en korst het vlees langs alle kanten aan.  Kruid met peper en zout.  Snipper ondertussen de uien fijn en voeg bij het vlees.  Voeg de gepelde tomaten bij de stoofpot en breng op smaak met de verse oregano en tijm.  Er mag ook een blaadje laurier bij.  Verlaag het vuur en plaats een deksel op de stoofpot.  Laat het vlees rustig garen.  Roer regelmatig.  Voeg eventueel een beetje water bij wanneer de saus te droog wordt.  Het vlees is gaar wanneer het in draadjes uit elkaar valt.  Verwijder het laurier blaadje.

Kook de pappardelle beetgaar in licht gezouten water.  Volg de instructies die op de verpakking beschreven staan.  Giet de pasta af, maar laat een beetje kookvocht bij de pappardelle  (hierdoor plakt de pasta minder en gaat hij mooi blinken).  Schud de pasta op en verdeel over de borden.  Serveer met een schep ragout, wat verse kruiden en eventueel met vers gemalen Parmezaanse kaas.

Misschien wordt dit recept vanaf nu toch doorgegeven van mama op dochter?

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply