Partyhapje: bloemkoolsoep met Roquefort

Partyhapje: bloemkoolsoep met Roquefort

Feestje … dan denk ik onmiddellijk aan party hapjes om een schitterende avond te beginnen zoals het hoort.  Verras je gasten eens met zelfgemaakte, overheerlijke startertjes en maak hen meteen enthousiast voor het vervolg van jullie avond.  Zelf combineer ik graag verschillende vormen zodat mijn kleine smaakbommetjes meteen een feestelijk uitzicht krijgen.    Moet het nog gezegd worden  dat de mogelijkheden  oneindig zijn?  Speciaal voor jullie, zet ik er met veel plezier een paar in de kijker. Partyhapje: bloemkoolsoep met Roquefort!
“Party proof” … yes ohhh yes!

Deze ga je zeker ook lekker vinden: opgerolde Prociutto, broccolicappuccino met Pancetta, gevulde champignons met lekkere kazen,

Wat heb je nodig voor 1 liter soep:
1 bloemkool van ongeveer 500 g
3 peren Conference
1 stengel selder
2 sjalotjes
1 liter groentebouillon
scheutje room
100 g Roquefort
witte peper
zout

Voor de gekarameliseerde walnotencrunch:
50 g walnoten
1 theelepel suiker
snuifje zout

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°c.  Vermaal de walnoten tot grote kruimels.  Ik gebruik hiervoor een mortier met stamper.  Vermeng het notenmengsel met wat zout en suiker.  Strooi op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat goudbruin worden in de hete oven.  Dit duurt minder dan 5 minuten, dus je kan er best even bijblijven.

Snipper de sjalotjes fijn.  Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en verdeel in roosjes.  Spoel de roosjes onder stromend water.  Spoel de stengel selder en snijd in stukjes.  Schil de peren (behalve 1 halve), verwijder het klokhuis en snijd ook in stukjes.  Hou een halve peer over voor de afwerking.

Laat wat boter smelten in een pot en stoof de sjalot aan.  Voeg na enkele minuten de stukjes selder en de bloemkool toe.  Laat even kort meestoven en overgiet de groenten dan met de bouillon.  Ook de blokjes peer mogen erbij.  Laat de soep een 20-tal minuten zacht koken.  Controleer of de bloemkool gaar is alvorens de soep glad te mixen.  Laat ze nog eens kort doorkoken na het mixen.

Voeg de kaas toe, maar houd nog een beetje over voor de afwerking.  Voeg ook wat room toe en mix nog heel kort.Schep de soep uit en werk af met kleine stukjes Roquefort, fijne reepjes peer en wat gekarameliseerde walnoten.
Dit is een topper van formaat!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply