Partyhapje: broccolicappuccino met pancetta

Partyhapje: broccolicappuccino met pancetta

Feestje … dan denk ik onmiddellijk aan party hapjes om een schitterende avond te beginnen zoals het hoort.  Verras je gasten eens met zelfgemaakte, overheerlijke startertjes en maak hen meteen enthousiast voor het vervolg van jullie avond.  Zelf combineer ik graag verschillende vormen zodat mijn kleine smaakbommetjes meteen een feestelijk uitzicht krijgen.    Moet het nog gezegd worden  dat de mogelijkheden  oneindig zijn?  Speciaal voor jullie, zet ik er met veel plezier  dit partyhapje: broccolicappuccino met pancetta in de kijker.
“Party proof” … yes ohhh yes!

Deze ga je zeker ook lekker vinden: opgerolde prociutto, gevulde champignons met lekkere kazen, bloemkoolsoepje met Roquefort en peer.

Wat heb je nodig (voor 4 glaasjes):
1 grote broccoli
100 ml room (50 ml voor in de broccolimousse en 50 ml voor de afwerking)
100 g Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
vers gemalen nootmuskaat
4 sneetjes pancetta

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 °C.  Bedek een bakplaat met bakpapier.
Leg de sneetjes pancetta op het bakpapier en laat ze in de warme oven krokant bakken.

Verdeel de broccoli in roosjes en spoel ze onder stromend water.
Laat water met zout koken en gaar de roosjes broccoli en de stelen zonder deksel.
Giet het kookvocht weg en laat even kort afkoelen.

Blend de roosjes met de room tot een gladde massa.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Breng op smaak met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Klop 50 ml room op met wat peper en zout. Vul de glaasjes met broccolimousse en werk ze af met wat opgeklopte room en een stokje pancetta.

Puur en lekker!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply