Partyhapje: gevulde champignons met kazen

Partyhapje: gevulde champignons met kazen

Feestje … dan denk ik onmiddellijk aan party hapjes om een schitterende avond te beginnen zoals het hoort.  Verras je gasten eens met zelfgemaakte, overheerlijke startertjes en maak hen meteen enthousiast voor het vervolg van jullie avond.  Zelf combineer ik graag verschillende vormen zodat mijn kleine smaakbommetjes meteen een feestelijk uitzicht krijgen.    Moet het nog gezegd worden  dat de mogelijkheden  oneindig zijn?  Speciaal voor jullie, zet ik er met veel plezier een paar in de kijker. Dit partyhapje: gevulde champignons met kazen. “Party proof” … yes ohhh yes!

Deze ga je zeker ook lekker vinden: opgerolde Prociutto, broccolicappuccino met Pancetta of bloemkoolsoepje met Roquefort en peer.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
16 Parijse champignons
200 g lepels Ricottakaas
100 g geraspte Pecorino kaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Rasp van rode chilipeper (ik bewaar er enkele in de diepvriezer)
enkele druppels citroensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 200°c.
Maak een mengsel van de Ricottakaas en de andere vers geraspte kazen.  Breng op smaak met verse rasp van de rode chilipeper, peper, zout en enkele druppels citroensap.

Borstel de champignons schoon en verwijder voorzichtig de stelen (je kan deze nog bijhouden voor pasta saus).
Vul de paddenstoelen met het kaasmengsel en plaats ze op een bakplaat met ovenpapier.
Bak ze gaar in de warme oven.  De kaas moet pruttelen.

Dien op in een lepel met verse peterselie.
Eenvoudig, puur en super lekker!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply