Partyhapje: opgerolde Prosciutto

Partyhapje: opgerolde Prosciutto

Feestje … dan denk ik onmiddellijk aan partyhapjes om een schitterende avond te beginnen zoals het hoort.  Verras je gasten eens met zelfgemaakte, overheerlijke startertjes en maak hen meteen enthousiast voor het vervolg van jullie avond.  Zelf combineer ik graag verschillende vormen zodat mijn kleine smaakbommetjes meteen een feestelijk uitzicht krijgen.    Moet het nog gezegd worden dat de mogelijkheden oneindig zijn?  Speciaal voor jullie, zet ik er met veel plezier een paar in de kijker. Dit partyhapje: opgerolde prosciutto.
“Party proof” … yes ohhh yes!

Deze ga je zeker ook lekker vinden: bloemkoolsoep met Roquefort en peer, broccolicappuccino met Pancetta, gevulde champignons met lekkere kazen,

Wat heb heb je nodig voor 4 vorkjes:
4 sneetjes Prosciutto San Daniele
handvol pijnboompitten
100 g rucola
100 g pousse de blette
handvol scheutjes van rode biet
1 kleine Durondeau peer
grof zeezout
zwarte peper
1 eetlepel notenolie
2 eetlepels lekkere olijfolie
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel honing
handvol gemalen verse Pecorino kaas

Hoe maak je het:
Was de rucola en de pousse de blette voorzichtig in water.  Laat goed uitlekken.
Snijd flinterdunne schijfjes van de peer.

Bak de pijnboompitten in een pan op een zacht vuurtje.  Laat ze niet verbranden. Wanneer je ze ruikt, zijn ze klaar.

Maak de vinaigrette.  Meng hiervoor de notenolie met de olijfolie en de appelazijn.  Breng op smaak met de honing, peper en zout.

Vul een slakom met de rucola en de pousse de blette.  Meng de vinaigrette onder het slaatje.
Leg de sneetjes prosciutto op een werkplank en schik hierop wat sla en flinterdunne schijfjes peer.  Rasp er wat Pecorino over.  Rol de prosciutto op en prik op een vork.  Werk je vork af met scheutjes rode biet en wat pijnboompitten.

Mmm … een lekkere starter!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply