Nu de feestmodus terug OFF staat, kunnen we overschakelen naar heerlijke, gewone kost. Zalig!!! Hoewel, door deze pasta al forno met balletjes is het toch weer een beetje feest aan de tafel. Het geheim van dit gerecht zit hem natuurlijk in de homemade tomatensaus en de verse kruiden die ik hiervoor gebruik. Oregano, tijm, rozemarijn en basilicum zorgen voor een saus bomvol smaak. Dit recept vormt meteen de perfecte basis voor andere gerechten zoals balletjes in tomatensaus of spaghetti bolognaise. Maak dus gerust een extra portie voor de diepvries. Nog één voordeel van deze schotel comfortfood … je kan deze pasta al forno met balletjes op voorhand meal preppen zodat je ze enkel nog in de oven hoeft de schuiven voor je aan tafel gaat. Klinkt volgens mij als de perfecte start voor na de vakantie. Voila, back in business ♥
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de balletjes:
800 g gemengd gehakt
1 ei
4 eetlepels paneermeel
snuifje peper
snuifje zout
verse nootmuskaat
klontje boter
Voor de saus:
800 g gepelde tomaten
1 ajuin
teentje look
scheutje rode wijnazijn
1 takje rozemarijn
1 takje oregano
1 takje tijm
enkele blaadjes basilicum
1 blaadje laurier
1 eetlepel suiker
olijfolie
snuifje peper
snuifje zout
Pasta:
400 g pasta (penne)
grote snuif zout
Verder:
2 bolletjes mozzarella
enkele blaadjes verse basilicum
Hoe maak je het:
Ik start altijd met het maken van de saus zodat deze de tijd krijgt om even te pruttelen. Zoals ik al vertelde, kan je dit gerust op voorhand maken. Snipper de ui en de look fijn. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en het scheutje rode wijnazijn toe. Ook het fijngesnipperde teentje look mag er nu bij. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze bij de saus. Kruid met peper, zout en de lepel suiker. Voeg het blaadje laurier in de saus en laat deze nu onder een deksel rustig pruttelen.
Ondertussen meng je het gehakt met het ei, paneermeel en de kruiden. Was je handen en rol balletjes van het gekruide gehakt. Bak de balletjes in een beetje boter. Ze moeten niet helemaal gaar zijn alleen een korst krijgen. Voeg de balletjes bij de tomatensaus en laat ze verder garen.
Kook in een ruime hoeveelheid gezouten water de pasta gaar. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Tip: doe van de aangegeven gaartijd 1 minuut af, omdat we de pasta nog in de oven gaan zetten.
Stort de pasta in een grote ovenschotel en giet daarover de tomatensaus met de balletjes. Verdeel de mozzarella over de ovenschotel en plaats ze onder de grill tot de kaas begint te pruttelen.
Serveer met enkele blaadjes verse basilicum.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs
