Skip to content Skip to footer

Pasta alla Norma: veggie, zuiders en zonder twijfel een van mijn lievelingspasta’s ❤.  De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk in huis en dat is nu net datgene dat dit gerecht zo sterk maakt.  Het is eenvoudig, vol pure smaken en daar hou ik van.

Zoals altijd geef ik er wel mijn eigen subtiele draai aan.   Voor mij past er niets zo goed bij aubergine als olijfolie, look én oregano.  Heerlijk.  De truc zit in de look.  Bak je die te fel aan dan krijg je snel een bittere smaak die heel je gerecht naar beneden haalt.  Daarom laat ik de look eerst even fruiten (niet kleuren) in de olie en schep ik deze dan uit de pan.  Ik voeg de gefruite olie pas helemaal op het einde terug toe aan het gerecht.

Wist je trouwens dat er een leuk verhaal zit achter de naam van dit pasta gerecht?  Deze zou verwijzen naar de beroemde opera “Norma” van Vincenzo Bellini.  De prachtige opera maakte zoveel indruk dat mensen de uitdrukking “una vera Norma” begonnen te gebruiken voor alle zaken die ze mooi vinden of uitzonderlijk van smaak zijn.

Et voilà, pasta alla Norma werd geboren.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 aubergine’s, verse aubergine herken je aan de glans en het piepend geluid wanneer je 2 tegen elkaar wrijft
olijfolie
3 teentjes look
peper
zout
gedroogde oregano
400 g past, ik gebruikte Penne
Ricotta
400 g tomatenblokjes uit blik
Parmezaanse kaas
verse basilicum

Hoe maak je het:

Spoel de aubergine en snijd in blokjes.  Snijd de look in dunne schijfjes.  Verwarm een beetje olijfolie en fruit de look aan.  Schep uit de pan en draai het vuur hoger.  Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.   Bak de blokjes aubergine op een hoog vuur.  Kruid met peper, zout en oregano.  Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur lager.  Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je de pasta al dente kookt.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.  Schep de gare pasta onder de saus.  Ook de gefruite look mag mee in de saus.  Serveer deze pasta alla Norma met Ricotta, Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit is genieten voor mij.

Ook dol op aubergine?  Hier vind je nog meer inspiratie.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.