Weet je waar ik van hou? Spontane mensen die dansen en zingen wanneer ze er zin in hebben. Gewoon omdat ze die onweerstaanbare drang voelen. Een beetje zoals kinderen dit voelen, dat “pure” daar hou ik van. Ik herinner me een collega die tijdens elke kerstperiode Michael Bublé opzette. Hoewel ik niet zo van die muziek hou, deed het me wel iets. Ik keek elke ochtend uit om de sfeer op te snuiven en mee te gaan op deze vibe. Hetzelfde gebeurde bij onze nieuwe tandarts, onze trouwe tandarts ging op pensioen en een geschikte nieuwe vinden, leek werkelijk onmogelijk. Totdat onze nieuwe tandarts spontaan danste en zong bij ons eerste bezoek en zo niet alleen Camille haar hart wist te veroveren maar ook dat van mij. Het stelde ons enorm gerust. Zo simpel eigenlijk dat zingen en dansen datgene is dat mensen soms nodig hebben om rustig te worden.
Ik voel precies hetzelfde in mijn keuken. Laat me koken en gelukkig zijn achter mijn potjes en je krijgt niet the naked chef (stel je voor 😊), maar the dancing chef (misschien nog erger). Ik hou er echt van om op het ritme van mijn muziek te koken, te dansen en tot rust te komen. Wil je graag weten welke muziek ik dan opzet, kijk hieronder voor de enige echte Mie en Place playlist. Hoewel ik natuurlijk regelmatig wissel van stijl en sfeer is deze lijst mijn ideale kookmuziek op dit moment. Het klinkt perfect tijdens het maken van een heerlijke pasta bimi ovenschotel. Misschien wel de laatste voor een lange tijd want ik voel de lente komen.
Sweet – Cigarettes After Sex
Lovers – mornings
Caterpillar – Mountains of the moon
Down like silver – Broken Coastline
Afterglow – Ed Sheeran
Let the new begin – Chptrs
Now we know – Jenny Kern
Daydreamer – Aurora
Hollow coves – Anew
Wake your soul – The hope Arsenal
Wat heb je nodig voor pasta bimi (voor 4 personen):
Voor de pasta:
400 g penne
grote snuf zout
Voor de saus:
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk
250 g ham
250 g bimi (broccoli roosjes kunnen ook)
nootmuskaat
peper
zout
200 g gemalen afsmakende harde kaas zoals Gruyère
citroensap van ongeveer ½ citroen
Hoe maak je het:
Deze pasta bimi ovenschotel is dus makkelijk op voorhand te maken en je hebt dus extra veel tijd om te dansen.
Maak eerst een kaassaus. Begin met een roux. Smelt hiervoor de boter in de pan op een niet te hoog vuur. Roer tot de boter helemaal is opgelost. Doe de bloem erbij. Roer goed en wacht tot het mengsel “droog” is. Let goed op dat de bloem niet verbrand (je mag koekjes ruiken). Doe er al roerend de koude melk bij. Blijf goed roeren met de klopper tot de saus begint te binden. Kruid met peper en zout en verse nootmuskaat. Citroensap geeft een frisse smaak aan je bechamelsaus. Roer van het vuur de kaas door de saus.
Kook de pasta gaar in een ruime pot pet gezouten water. Volg de instructies op de verpakking voor de perfecte pasta.
Giet de gare pasta af en meng onder de kaassaus.
Voeg de gesnipperde ham toe en voeg samen met de bimi bij de pasta.
Proef of je pasta extra kruiding nodig heeft.
Schep de pasta over in een ovenschaal en strooi er nog wat extra kaas over alvorens in de oven te zetten voor een krokant korstje (gebruik de grill functie).
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
