Pasta met walnootpesto

Pasta met walnootpesto

Een pasta met verse pesto is ongetwijfeld de meest eenvoudige klassieker uit de hele Italiaanse keuken.  Naast deze lekkere groene pijnboom basilicumpesto zijn er echter nog ontelbare andere pesto’s die je makkelijk zelf kan maken.  Deze walnoot-peterseliepesto past heerlijk bij gebakken champignons.  Een origineel recept en supersnel klaar.

Wat heb je nodig voor 4 porties:

400 g pasta
1 eetlepel (hoeve)boter zonder zout
400 g in schijfjes gesneden champignons
22 g geraspte Parmezaanse kaas
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
verse peterselie

voor de walnoot-peterselie pesto:
130 g walnoten
200 g verse kruiden (ik koos voor 100 g peterselie en 100 g basilicum)
100 g geraspte Parmezaanse kaas
60 ml olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook
citroensap van ongeveer 1 citroen
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het:

Kook de pasta al dente gaar in een ruime pot kokend water met zout.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Rooster de walnoten.  Je kan dit makkelijk doen in een pan met een dikke bodem.  Verwarm de walnoten een paar minuten in de pan op een middelhoog vuur.  Let goed op dat ze niet verbranden.
Nu gaan we pesto maken.  Neem de blender erbij en voeg daarin: de geroosterde walnoten, stukjes Parmezaanse kaas, de gepelde look en de verse kruiden.  Schenk er ten slotte de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.  Voeg het sap van de citroen toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat zwarte peper van de molen.
Neem een grote pan en smelt de boter op middelhoog vuur.  Kleur de champignons aan en voeg eventueel nog wat boter toe.  Ze mogen goudgeel gebakken worden.
Voeg de pasta toe aan de pan gebakken champignons samen met enkele lepels van het kookvocht van de pasta. Het toevoegen van kookvocht aan je saus (of “acqua della pasta”) geeft je gerechtje extra glans. Bovendien wordt alles lekker smeuïg.   Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en de verse peterselie.  Kruid eventueel nog met peper en zout.  Serveer met de groene pesto erbij of eronder.  Pasta!  Aha!!!

Liefs

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply