Pasta met doperwten en munt

Pasta met doperwten en munt

Wanneer je weer thuis komt na een fantastische reis zijn er echt maar 2 dingen die me altijd “back to reality” brengen: de berg was die 14 dagen vakantie met zich meebrengt en het naar de winkel (moeten) gaan omdat de koelkast helemaal leeg is.  Voor het belangrijkste probleem: geen eten in huis 🙂 kan het “eten uit de voorraadkast” enige uitstel van het “uit de bubbel vallen” syndroom bieden.  Een eenvoudige topper, maar daarom niet minder lekker is pasta met doperwten en munt.  Pasta uit de voorraadkast, doperwten altijd aanwezig in de diepvries, munt uit de tuin, look altijd in huis en voor de citroen speel ik vals en neem ik citroenconcentraat uit een flesje.  Dit is toegestaan wanneer het je langer een “zen” gevoel geeft.  De combinatie van smaken in deze eenvoudige pastaschotel is zo puur en lekker dat het je instant terug naar je vakantie brengt.  Wat lekkere olijfolie en Sal de Ibiza zout maken het geheel af.  Zalig en die was, gewoon heel even ogen toe doen.  Heel even maar.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

400 g pasta
400 g doperwten
4 teentjes look
handvol verse munt
beetje citroensap
flinke scheut olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zout

Voor de afwerking: Sal de Ibiza

Hoe maak je het:

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.  Voeg een snuif zout toe.  Kook hierin de pasta beetgaar.  Giet de gare pasta af, maar bewaar eerst nog een beetje kookvocht voor later.

Schil de lookteentjes en snijd deze in dunne plakjes.  Snipper ook de verse munt fijn.  Warm een flinke scheut olijfolie op en voeg de erwten erbij.  Kruid met peper, zout en de gesnipperde look.  Wanneer de erwten bijna gaar zijn, voeg je de gare pasta toe.

Giet een heel klein beetje kookvocht van de pasta bij je gerecht wanneer je merkt dat het geheel te droog wordt.  Nu is het tijd voor wat citroensap onder je gerecht te mengen.  Citroensap en munt zijn zo lekker samen.  Opdienen met wat Sal de Ibiza en een extra scheutje olijfolie.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply