Pasta met dragonvinaigrette

Pasta met dragonvinaigrette

Deze pasta met dragonvinaigrette is als gerechtje zo eenvoudig, maar wordt heel speciaal door de verrassende vinaigrette van dragon. Het scherpe van de mosterd smaakt heerlijk bij het bouquet van verse kruiden en de rijke balsamicoazijn.  Ik combineer deze goddelijke vinaigrette met tortelline’s gevuld met kaas en geroosterde paprika’s.  Wanneer je even de tijd neemt om je paprika’s zelf te roosteren, zal je versteld staan van de heerlijke zoete smaak en geur die paprika’s krijgen na het roosteren.  Deze maaltijdsalade is ideaal om mee te nemen naar een picknick in het park of gezellig in de tuin met een lekker glaasje witte wijn.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de vinaigrette:
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
1 kleine sjalot
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel verse dragon
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse basilicum
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Voor de pasta:
1 courgette
2 rode paprika’s of 2 zoete puntpaprika’s
10-tal kerstomaten
150 g maïs
250 g gevulde pasta met kaas (tortelline)
verse basilicum voor de afwerking.

Hoe maak je het:

Laat de oven voorverwarmen op 200 °C.
Kook de pasta gaar in een ruime pot met water.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.  Giet de tortelline’s af, maar laat nog een bodem kookvocht in de pot zodat de pasta niet gaan kleven terwijl hij afkoelt.
Was de paprika en snijd ze middendoor.  Verwijder de zaadlijsten.  Leg ze op een bakplaat met bakpapier.  Besprenkel de paprikadelen met olijfolie en wat grof zeezout en zet ze (vrij hoog) in de hete oven.  Wanneer ze zwart beginnen te blakeren, mogen ze uit de oven en laat je ze afkoelen in een afgesloten plastic zakje.  Haal de paprika’s uit het zakje en trek de zwarte schil weg.  Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes.
Spoel de maïs onder stromend water en laat uitlekken aan de kant.
Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.  We gebruiken ze rauw in onze pastasalade.  Zij zorgen voor een krokantje in ons geheel.
Was de tomaatjes en halveer ze.  Zet ze even opzij.
Voor de lekkere dressing, snipper je eerst de sjalot.  Snijd de verse kruiden fijn.  Meng de olie met de balsamicoazijn en voeg de mosterd toe.  Meng goed.  Je gaat merken dat de mosterd voor wat binding zorgt.  Voeg de sjalot en de verse kruiden toe.  Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote schaal de courgetteblokjes, de maïs, de tomaatjes en de geroosterde paprika. Voeg wat dressing toe en zet onder elkaar.  Voeg pas op het einde de koude pasta toe en meng heel voorzichtig.  Serveer op een mooi bord of een grote kom en werk af met enkele blaadjes basilicum.  Zo verrassend lekker!

Liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply