Pasta met bloemkool

Pasta met bloemkool

Bloemkool is misschien niet zo’n hippe groente, maar ik blijf het ooh zo lekker vinden.  Deze pasta met bloemkool geeft deze lekkernij een echte upgrade.  Een makkelijk veggie gerechtje met veel smaak en bovendien heel snel klaar!  Comfortfood ten top dus!  Ben je op zoek naar een smakelijk pasta gerechtje met een top groente dan moet je dit beslist eens proberen.  Zeker en vast een succes!  Smakelijk!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 bloemkool
½ l groentebouillon
1 theelepel grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
verse nootmuskaat
2 tenen knoflook
takje verse tijm
200 ml (soja)room
enkele druppels citroensap
150 g Gruyère kaas
scheutje olijfolie
400 g pasta (ik gebruik penne)
handvol verse peterselie

Hoe maak je het:
Snijd de bloemkool in roosjes.  Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde look aan.  Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat kort meebakken.  Blus met groentebouillon en laat de roosjes verder garen in het vocht (ongeveer 10 minuten).  Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.

Pureer de gare bloemkool glad en breng op smaak met een beetje citroensap, de kaas (houd een beetje over voor de afwerking), peper, zout en de verse nootmuskaat.  Voeg de room toe zodat je en smeuïg geheel krijgt.

Kook de pasta zoals voorgeschreven op de verpakking.

Giet de pasta af en voeg onmiddellijk bij de bloemkoolcrème.
Verdeel de pasta met bloemkoolcrème in individuele porties of in een grote schaal.  Strooi er de rest van de kaas over en grill even in de oven.

Dien op met vers, gesnipperde peterselie.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply